SERIETEMA: Fulheten

DSC_0253

Nanna Johanssons seriealbum Fulheten har nu några år på nacken, och det märks om jag jämför med hennes senare produktion (till exempel Nöjesguiden-bloggen, den nya politismbloggen samt sidan där hon nätdejtar amerikanska män). För att inte tala om de senaste seriealbumen Välkommen till din psykos och Hur man botar en feminist. 

Fulheten är det, som jag uppfattar det, mer basic och skämten har några år på nacken. Det blir ju lätt så med serier, att de kan upplevas som daterade när utvecklingen och vad man skämtar om går framåt så fort. I detta seriealbum är det mycket ”omvända” skämt, alltså att Nanna Johansson placerar en man i en situation eller replik som annars är ”typiskt” kvinnor. Visst är det småroligt men gapflabben som hennes senare produktion framkallar finns inte riktigt här. Inte för mig åtminstone. Det är också ännu mer tramshumor än Nanna Johansson ägnat sig åt på sista tiden. Visst gillar jag även detta album men det är svårt att inte jämföra, och då blir det mer som en rolig grej för att lära känna hur allting började för Nanna. Läs gärna min intervju med henne som publicerades nyligen i Fria tidningen. Såhär skrev jag om Välkommen till din psykos.

Idag blir det förresten extra mycket serietema, dels eftersom veckan börjar lida mot sitt slut, och dels för att jag känner för det. Ytterligare några serierecensioner kommer dyka upp under dagen.

Annonser
Det här inlägget postades i Bokrecension. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s