Hundra procent, annars får det vara

DSC_0228

Jag har ju kört igång mitt hyllvärmarprojekt Projekt kill hyllvärmare igen för ett tag sedan, och nu påbörjat den andra omgången som innehåller böckerna på bilden ovan.

Hade det varit förr så hade jag tvingat mig igenom varenda bok. Numera tycker jag sådant bara är fjantigt. Därför ger jag alltid en bok 50 sidor – saker kan hända på den tiden, boken kan växa. Har den inte fastnat vid det laget lägger jag ner den och behåller den inte ens i hemmet, eftersom jag inte ser någon anledning till det. Så blev fallet med Fem knivar hade Andrej Krapl. Jag tyckte att den verkade vara en riktig Jessica-bok språkligt, men insåg snart att det mest kändes överlastat och läsningen blev plågsam. Nu byter jag bort den i den bytesgrupp för Stockholmsområdet som jag är med i på Facebook. Kanske kommer den i någon annans händer, vi får se. Kanske blir den älskad av den personen. Men det är oerhört befriande att inte gå runt med en miljon måsten förknippade till sin läsning. Om man inte måste, vill säga. Just detta att faktiskt göra mig av med böcker är också extremt skönt. Logiken är glasklar: Det lämnar plats för nya. Hehe.

Härnäst ska jag läsa en bibblanbok, det lutar åt antingen Många människor dör som du av Lina Wolff eller Vi kom över havet av Julie Otsuka.

Annonser
Det här inlägget postades i Projekt kill hyllvärmare. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hundra procent, annars får det vara

  1. bloggbohemen skriver:

    50 sidor är min regel också. Undantaget från regeln är böcker som någon jag litar på säger är ”lite seg i början, men sedan blir en fantastiskt läsupplevelse”. De kan jag ge några sidor till men aldrig över 100.

  2. Martina skriver:

    Läs Vi kom över havet! En riktig upplevelse!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s