Tid för teman: Först serier och sedan novellixer

DSC_0308

Jag har läst jättemycket seriealbum senaste veckorna. Därför tänker jag mig att den kommande veckan blir till stor del en serievecka på Ord och inga visor. Jag berättar om vad jag har läst och vad jag tyckt om dem, reflekterar lite kring serier som fenomen och i bästa fall uppstår diskussioner i kommentarsfälten. Ett och annat icke-serierelaterat inlägg kommer också slinka in under veckan som kommer, men fokus kommer vara på just serier.

Sedan finns ett annat tema som jag länge varit sugen på, nämligen NOVELLIX-TEMA. Jag får alla novellixer som recensionsexemplar men har under det senaste året varit pinsamt dålig på att faktiskt läsa dem. Däremot har vi en fin kockumsbalja på vardagsrumsbordet i vår retro-etta, full av små noveller från Novellix och Astor. Aptitretande så det förslår. Denna balja sätter jag tänderna i när serieveckan är avslutad. Under en hel vecka ska jag läsa och blogga om novellixer. Och nej, jag är tyvärr inte sponsrad av förlaget (utöver dessa olästa recensionsexemplar), däremot väldigt förtjust i formatet.

Det blir två roliga veckor. Men den som händelsevis är allergisk mot både noveller och serier kommer också få sitt lystmäte (tror jag), eftersom jag inte lär kunna låta bli att ikappblogga lite enligt tidigare planer.

Nu i helgen har jag bara ströläst i olika böcker, bland annat en essäsamling som jag liksom aldrig fastnar i. Jag läser nog ändå helst essäer i tidningar, en i taget, snarare än att vältra mig i en hel samling. Det blir så abstrakt och inaktuellt. Vad läser ni?

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tid för teman: Först serier och sedan novellixer

  1. Ping: Seriehelg coming up! | Eli läser och skriver

  2. me skriver:

    how quotes are used, how material is paraphrased properly (meaning, with correct citations), and how to merge researched material with original thought. Contributor Network is that you simply have to acquire accepted by About.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s