#BIBLMAF

Har jag berättat att jag har fått ett nytt extrajobb? Nej, det har jag minsann inte, åtminstone inte här i bokbloggen. Jag är numera timvikarie på biblioteken i Botkyrka. Hittills har jag fått ganska mycket jobb där, vilket känns mer än roligt. Jag går inte någon bibliotekarie-utbildning eller så, men är ju allmän bokoholist och litteraturvetare och lyckades få timvikariatet på så sätt.

Jag twittrade skämtsamt förra veckan om att bibblan-människor kunde börja använda hashtaggen #BIBLMAF. Vi känner ju alla till att #boblmaf står för bokbloggsmaffian. Bokbabbel anklagade mig då (ej på allvar så klart) för Gbg-humor men jag var gravallvarlig må ni tro.

Jag tycker hittills att det är hur kul som helst att jobba på bibliotek. Man har inte jättemycket tid att gå och botanisera bland böcker, men några boktips har jag redan fått ge och när man ställer ut böcker på sina platser hinner man ju se vad folk lånar. Några saker har jag noterat:

1. Det är livsfarligt att jobba på bibliotek ur boklånarsynpunkt. Jag var inte sen med att skapa mig ett eget lånekort i Botkyrka och har redan släpat hem drösar av böcker, visserligen en hel del seriealbum men också annat. Därför ska jag hädanefter skriva långa listor med böckerna jag vill läsa istället, och låna dem en i taget vid senare tillfällen. Hyllorna här hemma dignar redan av olästa böcker och recensionsexemplaren pockar på axeln, så jag behöver knappast fler böcker att plöja. Så resonerar jag när jag tänker rationellt. När jag står med en lockande bok i handen är jag inte sen att låna den. Men jag får skärpa mig för att inte duka under totalt i detta ljuvliga träsk av böcker som vår etta förvandlats till.

2. Igår fick jag ett underbart uppdrag av en bibliotekarie: att leta upp lite afrikanska böcker, eftersom hon ville göra en hylla med Afrika-tema. Jag funderade en stund och vände mig snabbt till #boblmaf, då jag kom på att Anna på Och dagarna går läser mycket afrikansk litteratur. Där hittade jag – salig vare Anna och Lyran – en lista med hundra afrikanska böcker. Såhär blev hyllan tack vare dessa tips:

DSC_0240

Jag skulle helt klart kunna ha detta extrajobb läääänge, även om jag självklart vill fortsätta skriva artiklar, reportage, texter och böcker (!). Mvh ny deltagare i #biblmaf (jo jag envisas).

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till #BIBLMAF

 1. Eli skriver:

  Haha! Jag skriver under på #biblmaf. Och visst är det ett underbart jobb!

  • Kul att du skriver under på biblmaf. 😉 ja, väldigt stimulerande, särskilt i kombination med artikelskriverier. Jag håller ju på att rita ett seriealbum nu också, så det passade bra att låna hem massa inspirationsmaterial. Vilket fint inlägg du hade skrivit om bibliotek häromdagen, hade jag sett det innan så hade jag länkat!

 2. Carro skriver:

  Åh vad kul! Grattis! Lite avundsjuk är jag allt också 😉

 3. ochdagarnagar skriver:

  Härligt att du kunde använda allt mitt skrivande till något vettigt! Grattis till jobb!

  • Ja det blev väldigt vettigt. Innan stod nyheter på den hyllan men det finns en annan disk eller vad man ska säga, som är full av nyheter. När vi hade ställt upp dessa böcker på hyllan så märkte jag att många stannade och tittade nyfiket på böckerna, det kändes kul. Jag ska själv läsa flera av dem tänkte jag!

 4. Lyran skriver:

  Jag vill också vara med i #biblmaf!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s