Projekt KILL hyllvärmare kör igång igen med förnyade krafter

De trogna läsarna minns säkert mitt evinnerliga hyllvärmarprojekt. Det är dags att köra igång det igen tänker jag, fast några saker har ändrats. Jag har nämligen rensat bort typ 100 böcker ur vårt hem i år, däribland även olästa böcker som jag inte längre var sugen på att läsa. Det är något jag verkligen rekommenderar – varför ska man äga böcker som man inte längre vill läsa? Okej, du köpte dem en gång i tiden och var osedvanligt peppad inför att läsa dem men om deras enda funktion numera är att samla damm (snarare än att mana till läslust) – ge bort dem! Byt bort dem! Lägg ner dem i porten i ditt hus! Lägg ut dem på stan. Men ha inte kvar dem, de skapar ju bara lässtress.

Så tänkte jag. Därför kommer jag nu vara betydligt mer sugen på att läsa de böcker som kommer ingå i det här projektet. Det är numera böcker som jag faktiskt vill läsa men som av någon anledning inte blivit lästa än. Som tidigare kommer jag dela in projektet i omgångar, med tre böcker i varje, för att det ska bli mer lustfyllt. Jag läser inte hyllvärmarna på raken utan slänger in nyutgiven litteratur emellan. Jag ger er här den första omgången i Projekt kill hyllvärmare 2.0:

projektkillhyllvärmare1

Änglarnas syster av Anna Jörgensdotter, som jag faktiskt redan har börjat läsa. Det är en roman med fint och livligt språk och handlar om en 16-årig tjej som letar efter sin plats. Fast det är inte riktigt så klyschigt som jag nu fick det att låta.
Min dotter av Tadeusz Rózewicz är en tunn roman som jag kommer behöva sprätta (!) innan läsning. Av baksidestexten att döma verkar den väldigt intressant.
Döden och pingvinen av Andrej Kurkov har jag hört mycket om. Dags att ge den en ordentlig chans.

Råkar ni också ha någon av dessa böcker i hyllorna, så passa på att läs dem nu så kan vi diskutera. Eller skapa egna omgångar i Projekt kill hyllvärmare.

En annan sak jag har tänkt på är att jag ju har mängder av böcker att blogga ikapp om i och med mitt långa uppehåll tidigare. Och jag har bestämt mig för att göra det, men utan stress. Det kan alltså hända att jag här skriver om böcker som jag läste för ganska längesen men jag har noteringar i en anteckningsbok och kommer ihåg det mesta.

Annonser
Det här inlägget postades i Projekt kill hyllvärmare. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Projekt KILL hyllvärmare kör igång igen med förnyade krafter

 1. Velma skriver:

  Jag har inte läst de där två andra, men Döden och pingvinen är faktiskt ganska bra. 🙂

 2. alekzandra skriver:

  Har också Döden och pingvinen i hyllan, dock oläst. Berätta gärna vad du tyckte!

 3. bloggbohemen skriver:

  Rensa bland böckerna är faktiskt rätt skönt och att inte ha så många hyllvärmare är också skönt. Jag gör mer genomtänkta bokinköp sedan min hyllvärmarutmaning för något år sedan. Ro i själen.

  • Det är underbart, jag har fortfarande flera hundra olästa böcker men inget som stressar mig utan det känns nu bara som en tillgång eftersom jag inte sparar sådant jag inte vill läsa, ej heller utlästa böcker som jag inte verkligen har gillat.

 4. marie433 skriver:

  Jag ska komma ihåg ditt tips om att rensa! Verkar vettigt

 5. Mrs E skriver:

  Döden och pingvinen läste vi i min ena bokklubb för ett tag sedan, ganska kul och lite klurig.

 6. ochdagarnagar skriver:

  Härlig hyllvärmartrio! Döden o pingv gillade jag 🙂

  • Jag har läst ut alla i denna hyllvärmartrio nu och presenterat nästa och jag gillade Döden och pingvinen faktiskt, de andra två var sådär. Döden och pingvinen var verkligen skruvad men inte så att det kändes påklistrat tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s