Sömnpiller på Tiffany’s

DSC_0117

Nu har det hänt igen. Vi har en klassiker som jag borde älska och så älskar jag den inte. Tvärtom lyckas den närapå åter mörda min nyvunna läslust! Det är otippat, för det här är en sådan där roman som jag varit nästan säker på att jag skulle älska och så bara faller det pladask. Tidigare har jag upplevt samma sak med exempelvis Räddaren i nöden och Svindlande höjder.

Men nu pratar vi alltså om Truman Capotes Frukost på Tiffany’s. Jag slutade läsa någonstans i mitten, eftersom jag insåg att det inte är normalt att bli så uttråkad av en så pass tunn bok. Och eftersom jag har som princip att inte läsa ut böcker som inte faller mig i smaken (om jag inte ska recensera dem i en tidning, vill säga). Jag har dock funderat på vad det var som fick mig att så till den milda grad ogilla den här lilla klassikern. Jag gillade ju faktiskt filmen, med Audrey Hepburn. Jag har kommit fram till att den är för babblig för mig, alltför mycket handling utan – upplever jag – djup eller vad man ska kalla det. Någon annan förklaring kommer jag inte på.

Med de orden lägger jag ner boken i porten till någon salig grannes förvåning (om inte min sambo vill ha den kvar, då får jag förstås lyssna på honom) och så kan vi betrakta Ord och inga visor som igångsparkad FOR REAL! Dock nu med nytt syfte: Att bara, bara skriva det jag själv vill, utan hänsyn till eventuella läsarantal. Fast om böcker, så klart.

Annonser
Det här inlägget postades i Bokrecension och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Sömnpiller på Tiffany’s

 1. Bokomaten skriver:

  Klart du ska lägga undan den om du tycker den är tråkig. Fast lite ledsen blir jag förstås eftersom det är en av mina absoluta favoritböcker även om det var länge sedan jag läste den nu.

 2. PJ skriver:

  Du gillade filmen eftersom den inte är som boken, och tvärtom. Jag tror inte att man ska jämföra böcker med filmer när det kommer till tycke, blott, snarare vad som skiljer dem åt.

  Vad var ditt förra syfte? Skrev du inte om vad du ville skriva om? Jag tror du tänker för mycket. Om du vill skriva: skriv.

  • Nej visst ska man inte jämföra böcker med filmer. Men jag hade inte gillat boken även om jag ej sett filmen, det är jag ganska övertygad om. Jo självklart skrev jag om det jag ville men fokade så mycket på att det skulle bli en bra blandning, tvekade inför att skriva många långa inlägg utan bilder osv. Nu kommer jag göra precis som jag känner. Just nu har jag t.ex en period när jag föredrar ganska korta texter med mycket bilder, längre fram kanske det blir tvärtom, och om jag i någon period känner för att bara publicera recensioner så kommer jag göra även det. 🙂 du har rätt, om det är något jag gör så är det att tänka ihjäl mig, haha.

 3. Aj då – den står här i hyllan och väntar. Den är ju en sådan som man borde läsa

 4. Cattis skriver:

  Härligt att du är tillbaka! Jag har saknat dig:)

 5. BokDjungeln skriver:

  Jag blev inte heller särskilt förtjust i den. Kändes intetsägande på många sätt.

 6. sure there are thousands of more enjoyable times in the foreseeable future for many who have a look at your blog.

 7. nike air max 95 skriver:

  And powering its various affairs will be the dual core Nvidia Tegra 2. 9 is also razor thin with the same great features as the Galaxy Tab 10. “Many eyes will likely be on them to determine if they’ll pull the rabbit out with the hat,” Enderle mentioned.
  nike air max 95 http://www.airmaxs-2017.fr

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s