Sådan var min bokmässa (sedan lämnar vi den bakom oss)

Ja, ett redigt bokmässan-inlägg måste jag bjuda på även om jag är ganska trött på den nu. Det var dock helt fantastiska dagar. Vi kör dag för dag!

DSC_0035

DSC_0042
Göteborg!

Jag var på plats redan i onsdags eftermiddag och njöt av lyxen i att bo på hotell. Sedan mötte jag upp min vän Szofia. Hon bjöd mig på middag på en grekisk restaurang i Linné, för att fira THRILLERLIV. Därefter gick vi till Tidningen Skrivas fest. Vi mötte av en slump Boel Bermann, debutanten som jag blev intervjuad med på Release me på Kulturhuset för ett tag sedan. Efter att ha hängt en stund på Tidningen Skriva-festen, följde jag med Boel B. till en hotellbar. Där var hennes vän Henrik Arnstad, aktuell med Älskade fascism, samt hans trevliga tjejkompis. Det blev en hel del bokprat innan jag helt utmattad rörde mig mot hotellet igen.

DSC_0041
Boel och Szofia.
DSC_0040
Tidningen Skrivas lokaler.

På torsdagen hängde jag lite i X Publishings monter, lyssnade på Freke Räihä och Bengt O. Björklund som läste i Rum för poesi (vilket underbart rum, mörkt och koncentrerat!). Jag var också på mingel i Printz Publishings monter samt Gilla böckers monter. Plus att jag kollade runt lite på mässgolvet och faktiskt åkte hem till hotellet några timmar mitt på dagen för att vila upp mig efter alla intryck. På kvällen blev det spontanmiddag med elva bokbloggare på en italiensk restaurang. Vi hann också med att svischa förbi Park, men jag fick på riktigt någon slags klaustrofobisk känsla och gav upp ganska snabbt. Det blev en tidig kväll men en underbar sådan. Bilder:

DSC_0043
Freke Räihä läser i Rum för poesi.DSC_0045
Bengt O. Björklund läser i Rum för poesi.
DSC_0047
Mitt förlags underbara monter, finast på mässan tycker jag, med de turkosa väggarna! DSC_0052
Mingel hos Printz Publishing.
DSC_0053
Bokbabbel och Marias bokliv.
DSC_0055
 
Anna Liv och Anna Carlén från Dagens bok.

DSC_0057 DSC_0058 DSC_0060

Under Bokmässans andra dag intervjuade jag serietecknaren Karolina Bång för en tidnings räkning (mer info kommer!), hängde runt på mässgolvet, var på bokbloggsmingel, vågade mig till Speaker’s lounge där det fanns gratis kaffe och annat smarrigt, åt lunch med Anna Liv. Puh. Där behövdes en punkt. På kvällen hängde jag med Bengt O. Björklund och Freke Räihä (nämnda tidigare). Vi gick ut och åt och drack några glas. Det var både trevligt och inspirerande. Bilder från min andra dag:

DSC_0063 DSC_0069 DSC_0070 DSC_0071 DSC_0072 DSC_0076

 

Sista bilden är från speaker’s lounge. En stor fördel var att jag ofta tog det lugnt på hotellrummet hela morgnarna och inte rörde mig mot mässan förrän vid kanske 11.30. Det gjorde att jag var full av energi hela dagarna, även om jag av outgrundlig anledning gick upp 7 varje morgon. Mässans tredje dag var den mest händelserika. Då hade jag ett seminarium med författaren Ester Roxberg och Erika Söderström från X Publishing, om drömmar och ideal. Jag kunde inte själv fota så jag lånar en bild av Christer Boberg för att visa hur det såg ut. Jag intervjuade också Nanna Johansson för en tidning (!) och Bengt O. Björklund. Det blev en hel del spontanfikor med folk jag sprang in i, samt irrande på mässgolvet. Jag hängde i X-montern också. På kvällen åt hela den så kallade #boblmaf (bokbloggsmaffian) middag på Pinchos, ett tapasställe som jag varmt kan rekommendera. Sedan hamnade vi trots vaga försök till annat, på Park. Där asgarvade vi i några timmar innan åtminstone jag stupade i säng. Jag vågade också prata med Nina Björk och Susanna Alakoski. Jag är inte mycket för att bli fotad med offentliga personer och hela kändisgrejen på mässan äcklar mig. Men att få prata med dem en kort stund var fint hursomhelst. Bilder:

DSC_0077 1209001_568507333186995_1737244402_n DSC_0080 DSC_0081 DSC_0082 DSC_0083 DSC_0084 DSC_0085 DSC_0086 DSC_0087 DSC_0089 DSC_0091 DSC_0093 DSC_0094 DSC_0095 DSC_0097 DSC_0101

Sista dagen blev ganska lugn. Det var förlagslunch och lite spring på mässgolvet, sedan fika med Lyran, Anna och bokbloggaren Ordförrådet. Jag gick inte på ett enda seminarium i år, vilket jag garanterat vill göra nästa år, men det blev helt lyckat ändå. Puh, mastigt att komma igång med bloggandet med ett såhär extremt inlägg. Nästa får bli om en bok tror jag minsann.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Sådan var min bokmässa (sedan lämnar vi den bakom oss)

  1. Bokomaten skriver:

    Roligt inlägg! Smart drag att varva med vila då och då även dagtid, annars hade i alla fall inte jag orkat ända till söndag. Håller med om kändisgrejen på mässan, jag känner ju inte igen någon, men nina frid som sagt! Det är ju inte pga att hon är känd så kycket som pga vad hon gjort, skrivit, tyckt osv! Så roligt att träffas igen även om jag pckså måste erkänna att jag är lite trött på mässan nu.:)

  2. feeejay skriver:

    Min mäss-hangover har inte gått över heller, och jag håller med om det med kändis-grejen. Jag måste också erkänna att jag knappt kände igen Leif GW Persson (då är det illa!). Metta fick hjälpa mig lite. Lite impad över att du inte gått på ett enda seminarium, men du har förstås varit upptagen med annat! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s