Min egen grej, liksom

Jag vill verkligen börja blogga igen. Läsningen har jag kommit igång med, änt-e-li-gen. Men jag har funderat på vad det är som gör att jag har bloggat i stort sett dagligen om böcker sedan 2006 och sedan i år totalt kommit av mig. Till viss del beror det naturligtvis på att mitt privatliv har varit ganska kaotiskt och att jag inte har varit på topp. Till viss del beror det på att jag har hållit på ganska intensivt med Thrillerliv. Men jag har alltid haft ett ganska intensivt och delvis kaotiskt vuxenliv, så det kan inte vara enda anledningen.

Efter ett fint samtal sent igår kväll med Linda Odén a.k.a Enligt O kom jag fram till vad jag måste göra: Jag måste göra min egen grej. Eftersom min statistik för närvarande ändå är körd i botten (förhållandevis), efter mitt långa blogguppehåll, så behöver jag inte jaga läsarantal. Vem vet, effekten kanske blir den omvända? Jag vill ännu inte specificera vad min egen grej är, men jag kommer helt enkelt börja bokblogga ganska intensivt igen. Fast bara precis som jag vill. Vill jag skriva en lång text utan peppiga bilder men med enligt mig relevant innehåll, så kommer jag göra det. Vill jag BARA publicera fina bokbilder i en hel vecka kommer jag göra det. Vill jag skriva om poesi varje dag i en vecka gör jag det. Ni förstår vad jag menar. Nu ska jag springa iväg till mässan, lite sent, efter att ha ägnat morgonen åt att läsa ut en bok, skriva en recension, läsa ut en annan bok och förbereda dagens intervju med serietecknaren Karolina Bång.

Det blir kul, det här!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Min egen grej, liksom

 1. itsmatilda skriver:

  Hej Jessica! Var på bokmässan idag och köpte Thrillerliv. Ser väldigt mycket framemot att läsa den, tror jag börjar redan nu här på hotellrummet i Göteborg! Hoppas du får en fin bokmässehelg hälsningar Matilda 🙂

 2. Mia skriver:

  Det låter bra! Jag försöker också hitta min egen grej. Har inte bloggat så länge och aldrig haft jättestor läsekrets, men bloggade ganska frekvent första 1,5 åren. Sen kom jag av mig. Kanske pga mer att göra på jobbet. Jag försöker att inte känna någon press att jag ska skriva så och så ofta, eller att jag måste skriva om varje bok jag läser, eller att jag måste delta i varje blogg- och läsutmaning jag hör om. Det är mycket som är roligt, men när man gör det för att man ”borde” så kan det roliga försvinna.
  Lycka till i fortsättningen med bloggen!

 3. ochdagarnagar skriver:

  Klart du ska göra din grej! Heja!

 4. Catrin Rising skriver:

  Det gör du rätt i! Ser fram emot att fortsätta följa dig. och du! Jag måste ju läsa Thrillerliv förstås. STORT GRATTIS till debuten och fina recensioner!

  Catrin, Wind Up Women (http://windupwomen.blogspot.se)

 5. enligt O skriver:

  Låter som en bra grej. Det kommer att bli roman. Och jag läser gärna om poesi alla dagar i veckan, eller vad du nu vill skriva om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s