Förberedelser inför PKD bör omedelbart vidtas av alla Knausoholics

Ni vet väl vad som händer i september?

Ja, bokmässan äger rum, min debutroman publiceras, hösten kommer.

Men jag syftar inte på det.

Jag syftar så klart på att del 6 av Knausgårds Min kamp kommer i svensk översättning. Det kommer bli ljuvligt och leda till några dagars hetsläsning, förmodligen. Kanske några fler dagar än vanligt eftersom sexan tydligen är över 1000 sidor.

Men sen då? Sen följer en oändlig och oöverblickbar tomhet som jag vill kalla för PKD (Post Knausgård-depression). Bokbabbels tips är att dränka sorgen i en ny Norén-dagbok:

Skärmavbild 2013-04-22 kl. 09.43.05

Själv rekommenderar jag att vi anordnar gravöl på bokmässan, då vi super oss fulla och sörjer att det är slut på Min kamp-tiden. Förhoppningsfullt kan vi blicka framåt och hoppas att Knausgård skriver en romansvit i tio delar om något annat totalt fascinerande.

Eller vad säger ni?

 

Annonser
Det här inlägget postades i Författare att älska och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Förberedelser inför PKD bör omedelbart vidtas av alla Knausoholics

 1. Ping: Knallila Knaus! | Bokbabbel

 2. BokDjungeln skriver:

  Det känns som att jag är den enda i Skandinavien som inte har läst en enda Min kamp. Känns lite ensamt. Borde kanske ta tag i det snart, men jag tycker att det ibland är svårt att ta tag i en rejäl serie. Hm.

 3. A ROOM OF MY OWN skriver:

  hej, du har blivit utmanad på min blogg!
  för övrig har jag läst första delen av Knausgård och ser verkligen fram emot resten!

 4. BokDjungeln skriver:

  Men Ord och inga visor, var håller du hus!? Jag (läs vi) saknar dina skärpta blogginlägg! Du har väl inte gått i våride?

 5. Annika Koldenius skriver:

  Kära Bokdjungeln! Jag har inte heller läst Min Kamp!!! (fast del 1-3 står i bokhyllan hemma…) Är måttligt intresserad faktiskt. Men jag kanske kan övertygas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s