Läst i januari & februari 2013

Älvdrottningen av Eva-Stina Byggmästar
Kung Dam Knekt av Vladimir Nabokov
Bakom det evigt vackra av Katherine Boo
Dyngkåt och hur helig som helst av Mia Skäringer
Ta vad man vill ha av Louise Boije af Gennäs
Vi i villa av Hans Koppel
Vad gör alla superokända människor hela dagarna? av Fredrik Lindström
Jenny Häggs mamma solar brösten i sovrummet av Ida Säll
I Hitlers tjänst av Traudi Junge
Arnes kiosk av Karin Stensdotter
Ursäkta att man vill bli lite älskad av Johanna Thydell
En kort berättelse om traktorer på ukrainska av Marina Lewycka
Sommarhus, senare av Judith Hermann
Spelets konst av Chad Harbach
Café utposten av Per Anders Fogelström
Rubato av Lars Amund Vaage
Maria & José av Erlend Loe och Kim Hiorthoy
En vinter i Stockholm av Agneta Pleijel
Paris-Dakar av Jens Liljestrand
Regnpoetens dotter av Annika Sandelin

Dessa böcker har jag läst under årets första månader. Påfallande många är faktiskt hyllvärmare, jag får det till 13 av 20 böcker. Det kanske är därför som jag upplever min läsning hittills i år som ganska tråkig. Men jag gör en gemensam bästa-sämsta-lista för dessa två månader

Bäst i januari/februari: Arnes kiosk av Karin Stensdotter var oväntat nog extremt läsvärd, likaså novellsamlingen Sommarhus, senare och Agneta Pleijels En vinter i Stockholm.
Sämst i januari/februari: Många av böckerna i listan ovan är faktiskt inget vidare. Bakom det evigt vackra var väldigt taffligt skriven och blev ointressant, trots potential. Skäringer var rätt trist läsning, Ida Säll och Fredrik Lindström likaså, Chad Harbach har skrivit en dödstråkig roman och så vidare.
Januari/februaris överraskning: Att Arnes kiosk var så pass bra.
Januari/februaris besvikelse: Alla dåliga böcker jag har ödslat tid på, trots att jag har börjat lägga ner böcker jag inte står ut med. Dessa hade jag liksom ändå hopp om under läsningen men det var SÅ inte värt tiden.
Förväntningar inför mars: Att jag ska hålla mitt löfte om att blogga om en bok om dagen så att jag äntligen kommer ikapp med min läsning. Att jag inte ska läsa särskilt mycket utan istället plugga.

Annonser
Det här inlägget postades i Läsmässig månadsrapport. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Läst i januari & februari 2013

  1. Mathias skriver:

    Kul att du läste Sandelin, vad tyckte du om den? Finlandssvensk litteratur, hurra. I höst debuterar också jag här i Svenskfinland. Dock inte med en rent fiktiv roman som Sandelin. Men ändå. Fina grejer.

  2. Titti ABC Café skriver:

    Älvdrottningen! Den fick jag i julklapp av pappa för en massa år sedan. Jag retar mig något otroligt på att jag tappat bort den (troligen ligger den och fryser någonstans i mitt familjehem).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s