WRESTLARNA;

wrestlarna

En av de många CUT THE CRAP-böcker jag samlade i en hög i slutet av förra året, var Viktor Johanssons Wrestlarna. Jag förmår inte skriva någon längre text om den, men den imponerade mycket på mig.

Den kändes liksom modern och nyskapande. Den är uppdelad i olika återkommande delar. Det handlar om SKEJTARNA, VIDEOBLOGGAREN, WEBCAMFLICKORNA och CINEASTERNA. I vissa delar uppfattar jag berättelsen som klingande kall och förmår inte beröras av den. Men det är bara ibland. För det mesta sitter jag helt imponerad och läser snabbt och intensivt. Det här är ett utsnitt ur vår tid och olika ungdomskulturer. Webcamflickorna åmar sig för osynliga män som avgudar deras tonårskroppar. Johansson placerar homosexualitet i en grabbig kultur som skejtens och skapar därmed intressanta händelseförlopp. För homosexualitet finns förstås överallt och hur är det att vara det i helt fel kontext? Videobloggaren berör mig mycket. Narcissismen, viljan att bli sedd och oförmågan att leva utan att bli det. Viljan att passa in.

Jag vill varmt rekommendera den här romanen, som jag tycker har fått för lite uppmärksamhet. Den har ett originellt och för mig tilltalande språk, förutom det jag nämnt ovan. Det är en rå och stark berättelse som bör bli läst.

Annonser
Det här inlägget postades i Bokrecension och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till WRESTLARNA;

  1. Maria skriver:

    Ååååh den här har legat oläst i bokhyllan alldeles för länge! Har tyckt jättemycket om det jag har läst av honom tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s