All I want for christmas is ett till seriealbum av Sara Granér


Sara Granér – All I want for christmas is planekonomi.

Det har blivit ganska mycket serier här på sistone, men så är jag också seriefrälst och vill skriva om Sara Granérs nya album medan det ligger färskt i minnet. För jag säger: WOW vad fint hon ritar och WOW vad bra hon skriver. Temat är dagens samhälle, ekonomiskt och konsumtionsmässigt. Känslan blir: Men vad fan håller vi på med? Det är något jag visserligen tänker på dagligen men uppskattar att få bekräftat.

Sedan bokmässan har jag använt en enda väska och det är Galago-tygkassen (som har ritats av Sara Granér). Jag har inte läst hennes tidigare album men fick verkligen mersmak av det här. Det är vasst, sarkastiskt och drypande kritiskt mot allas våra beteenden. Det är en kick-spark rakt i ansiktet på det kapitalistiska samhället. Roligt, ibland så roligt att jag skrattar högt. Andra gånger är texten så liten att jag nästan får huvudvärk när jag försöker tyda den i skum belysning. Vissa av bilderna är rena konstverk tycker jag. Och jag borde nog ha tagit till mig av boken i lite mindre portioner. Nu hetsläste jag den på mindre än en kväll, och det blev faktiskt lite väl mastigt. Men vad ska jag säga? Jag kunde inte låta bli.

Har ni läst denna glittriga skapelse (jo, boken glittrar faktiskt)?

Jag recenserar en bok om dagen på Ord och inga visor, tills jag är ikapp. Detta sker dock i mån av ork och tid. Andra inlägg kommer också dyka upp under tiden.

Annonser
Det här inlägget postades i Bokrecension och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till All I want for christmas is ett till seriealbum av Sara Granér

 1. Mia Hansén skriver:

  Va kul att du blivit Granèr-frälst! Jag tycker detta helt klart är hennes bästa hittills, både bild-och innehållsmässigt. Avslutade också mitt inlägg om omslaget – heeeelt amazing 😉

  http://joakimdesign.com/kreativituren/all-i-want-for-christmas-is-planekonomi/

 2. Ping: Kära hjärtanes: De allra bästa böckerna jag läste under 2012 | ord och inga visor

 3. Titti ABC Café skriver:

  Jag mådde lite illa när jag såg bilderna i den. Systern fattade inte varför. Jag frågade: är den inte väldigt deprimerande? Systern sade ”nej?”. Och så insåg jag att anledningen till den fadda smaken i min mun kom på grund av att jag associerade det med ett tidigare alster, nämligen ”Det är bara lite AIDS”. Och jag har enorm HIV-skräck. För enorm, eftersom jag då associerade Granérteckningarna till obehag. Jag har inte ens vågat titta på eller läsa Torka aldrig tårar utan handskar förrän nu, trots att jag vet att jag kommer älska det.

  • Aha, jag har också hivskräck deluxe så jag vet precis vad du menar och tänker inte heller läsa Torka.. av samma anledning. Såg dock serien med ett starkt illamående i magen. Men den var bra.

   • Titti ABC Café skriver:

    Skönt att man inte är ensam i alla fall! (Jag menar… inte för att det är irrationellt att ha HIV-skräck, men det känns inte som att det är det mest sannolika man kan drabbas av i min situation.)
    Jag såg faktiskt de sista två avsnitten av den idag. Mycket bra serie – men usch vad jag blev illa berörd.

    • Nej, det är inte direkt rationellt i min situation heller men min mamma är barnmorska på en ungdomsmottagning så antagligen är det hon som har gett mig hivskräck. 😉

     • paddyeahh skriver:

      Nej, antog att vi båda nog var lite irrationella! Åh, men då förstår jag! Min mamma brukar mest sucka och skratta lite och be mig sluta låta böckerna stiga mig åt huvudet!

 4. Ping: Seriemåsten enligt mig | ord och inga visor

 5. bcbg skriver:

  It’s really a nice and helpful piece of info. I’m happy that you shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s