Dessa böcker utgör min sjunde omgång av projekt kill hyllvärmare


Lite spooky att nästan samma bild syns på skärmen i bakgrunden, men det beror på att jag först fotade FEL Linda Olsson-bok.

Som ni kanske har märkt så bloggar jag nu om en läst bok per dag, för att komma ikapp. Så turen kommer snart till de böcker som ingick i den sjätte omgången av mitt hyllvärmarprojekt. Jag har alltså läst dem alla (jag håller på med Bodil Malmsten nu). Därför tycker jag det är på sin plats att avslöja vilka böcker jag har valt ut till min sjunde omgång av projektet, även om det kommer dröja ett tag innan jag läser dem, eftersom jag har en del nya böcker att läsa emellan.

Samlaren av John Fowles
Brev till en bokhandel av Helene Hanff
Sonat till Miriam av Linda Olsson

Jag försöker skapa en bra blandning av böcker i varje omgång, för att det fortfarande ska kännas lustfyllt att läsa, trots att det rör sig om gamla dammiga hyllvärmare. Alla omgångar är bestämda sedan länge och uppskrivna i en bok, och den här gången verkar jag inte ha lyckats så bra. Jag är inte direkt sugen på några av böckerna ovan. Å andra sidan, om de visar sig vara dåliga så vill jag ju heller inte ha dem stående i hyllorna i onödan. Någon liten kommentar kring blandningen: Av John Fowles har jag läst och älskat Illusionisten, jag betraktar den som en av mina favoritböcker. Det här verkar vara mer av en kriminalroman och vi vet ju alla vad jag tycker om sådana (bu!), men hoppas att jag blir positivt överraskad. Sedan Helene Hanff tror jag är en sådan där bok som brukar stå på ”Svårsålt”-hyllan på Pocketshop och Linda Olsson är väl raka motsatsen – lättläst och i värsta fall lite mysigt. Vi får se, jag kanske ändrar uppfattning om alla böckerna!

Om ni har någon av dem i era hyllor så är det här ett perfekt tillfälle att få dem lästa. Eller har ni läst någon av dem? Gruvar jag mig i onödan?

Annonser
Det här inlägget postades i Projekt kill hyllvärmare och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Dessa böcker utgör min sjunde omgång av projekt kill hyllvärmare

 1. Fransyskan H skriver:

  Âh, Samlaren. Har ej läst boken – men filmen baserad pâ den är en av de bättre jag sett!! (rekommenderas mao varmt!).

 2. Fransyskan H skriver:

  Lova att du ser filmen ÄVEN om boken är hemsk (:-)). Ser fram emot att höra om boken!

 3. Xenia skriver:

  Jag har läst Sonat till Miriam. En fin berättelse, hade lite svårt att ta mig igenom boken först, men när jag väl kom in i historien gillade jag den mycket. Har nyligen lagt upp en recension av boken. Behöver med komma ikapp med bokrecensionerna…

  • Vet inte om jag har svarat på denna kommentar (kan inte se det så antagligen inte?!). Men jag la ju ner Sonat till Miriam efter ungefär 70 sidor eftersom jag tyckte den var så tråkig! men jag kan ha varit i fel sinnesstämning, så är det ibland. Ska ge bort den till min mamma och hoppas att hon tycker om den mer. 🙂

 4. Ping: Jamen, orka läsa vidare när man inte blir förtjust! | ord och inga visor

 5. Ping: Hyllvärmare: Brev till en bokhandel | ord och inga visor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s