Att vilja krypa in i en liten kokong i några veckor med ryska, franska, poetiska, opoetiska författare


Francoise Sagan.

Jag längtar efter att skriva, många långa timmar i sträck. Att ha ro till det, tid och möjlighet till det. Jag har mängder av idéer till romaner, artiklar och andra skrivprojekt. Framöver kommer jag inte hinna läsa så mycket som jag har gjort på sistone, eftersom jag kommer behöva ägna all min tid åt magisteruppsatsen (som visserligen också innebär läsning) under ett par månader. Den, och en hemtenta jag ska skriva i litteraturvetenskap. Och träningen som jag precis har kommit igång med, plus lite andra saker. Kanske är det därför jag mer än någonsin känner för att krypa in i en kokong av läsning och skrivande i flera veckor. Jag känner mig motiverad inför pluggandet, men ändå finns längtan efter oändliga oceaner av tid. Om jag hade den tiden skulle jag förmodligen bli uttråkad och hitta på arbetsuppgifter av alla de slag, men det är en annan sak.


De här bilderna är från ett gammalt blogginlägg, men de är så fina så de får vara med igen.

Jag vill läsa nya böcker som ligger och väntar, som den nya av Susanna Alakoski och Min kamp 5. Men ännu hellre vill jag läsa om Nikolaj Gogols bistra ryska miljöer, om Paul Austers New York. Jag vill läsa Stina Aronson och Moa Martinson, Lars Norén och Selma Lagerlöf. Jag vill ströläsa poesi och ge mig in i Tjänstekvinnans son av August Strindberg. Birgitta Trotzig och Sara Lidman, Janne Bergquist och Astrid Lindgren. Victoria Benedictsson och Tusen och en natt och seriealbum och Mikhail Bulgakov och Sonja Åkesson. Men det är något fint med att vänta också, och längta. Det kan vi åtminstone intala oss… Och jag lär ju knappast sluta läsa helt.

Vad längtar ni efter att läsa i en liten läskokong?

Annonser
Det här inlägget postades i Författare att älska. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Att vilja krypa in i en liten kokong i några veckor med ryska, franska, poetiska, opoetiska författare

 1. Eli skriver:

  Jag skriver under på de bistra ryska miljöerna! Och Selma Lagerlöf, Birgitta Trotzig och poesi. Poesi är något jag sällan tar mig tid till, tyvärr. Och Paul Auster! Jag har New York- trilogin i läshögen, som jag köpte i NY i februari.. Och så vill jag läsa Harry Martinson och tjocka, viktorianska romaner och spökhistorier på engelska.

  • Vad härligt att du skriver under på mitt läslängt, jag dreglar bara vid tanken på alla dessa ljuvliga författare som lockar och pockar i hyllorna men ofta måste man ju ta recexen först och ofta beställer man så många recex att det inte blir tid till mycket annat… Åh, Harry Martinson!

   • Eli skriver:

    Ja, eller hur. Jag har också en del recex som ligger och väntar men jag har inga hyllvärmare kvar och det gör rätt mycket för läslusten, kan jag säga 🙂 Jag har tagit mig tid till flera roliga böcker jag verkligen, verkligen velat läsa de senaste veckorna.

    • Åh. Jag kan verkligen tänka mig det, vad härligt det låter! Jag har haft tur med min senaste hyllvärmaromgång och verkligen gillat alla tre böckerna jättemycket, så jag har blivit inspirerad till att läsa hyllvärmare. Det är ju befriande också, på något tvångstanke-aktigt sätt, att kunna göra sig av med de hyllvärmare man inte gillar. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s