Ännu en halvläst hyllvärmare

E.M Forsters Ett rum med utsikt är en av mina hyllvärmare i projekt kill hyllvärmare, som går ut på att läsa de böcker jag har stående i hyllorna och som aldrig tycks bli lästa. Jag har haft den i kanske tre år och eftersom en kompis med bra boksmak tipsade mig från början, så hade jag ganska höga förväntningar på boken.

Förmodligen är det mig det är fel på, men jag tyckte att boken var så sjukt tråkig. Den utspelades i Florens, där några kvinnor var på semester. Det lät lovande, tyckte jag. Men sedan var det liksom inget mer. Den tuffade på i provocerande långsam takt och jag läste tre sidor på lika många dagar – vilket typ aldrig händer mig. Mer än så kan jag egentligen inte säga. Den har lite modern klassiker-status och älskas av många, men alltså inte mig. Jag lade ner boken med en lättnadens suck och lär aldrig öppna den mer. Istället gör jag mig av med den inom en vecka eller så, som med alla böcker jag inte gillar.

Någon som förstår storheten får dock gärna berätta vad ni gillar. Det här blir dagens boktext, i grevens tid (eftersom dagen snart är slut). Jag publicerar ju en recension om dagen tills jag har kommit ikapp. Imorgon blir det om en heeelt annan typ av roman. Plus ett annat inlägg om något annat. Förmodligen rör det böcker, mer än så vet jag inte än.

Annonser
Det här inlägget postades i Bokrecension. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ännu en halvläst hyllvärmare

  1. E skriver:

    Kolla in filmen i stället. Den är underbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s