Nu tar jag upp fighten med hyllvärmarna

Som bekant har jag en hyllvärmarutmaning – Projekt kill hyllvärmare, remember? – som går ut på att läsa de där böckerna som står och dammar i hyllorna. Jag delar in mina hyllvärmare i omgångar om tre böcker i varje. Nu har läsningen stått stilla i hundra år. Jag befinner mig på den sista boken i den tredje omgången och har redan ”avslöjat” vilka som ingår i fjärde omgången.

Men det hela har stannat av eftersom jag aldrig kommer igång med att läsa Boktjuven. Det beror på några orsaker. Dels är den en bestseller och det är inte sällan som jag ogillar sådana när jag väl ger dem en chans. Dels är den nästan 600 sidor. Det hade varit helt okej, jag läser ofta tegelstenar, om jag inte var så skeptiskt inställd till boken. Men jag VILL läsa den (annars gör jag mig av även med olästa böcker som jag inte längre har lust att ta mig an – om de inte är recensionsexemplar). Och jag VILL att projekt kill hyllvärmare ska kunna gå vidare. Fjärde omgången lär jag nämligen läsa i ett nafs sedan. Alltså har jag bestämt mig för att ta fighten och nu börja läsa Boktjuven (så fort jag har skrivit klart det här blogginlägget). Denna sönderälskade lilla tegelstensbok.

Har ni läst den? Tror ni det blir pina och pest? I så fall slutar jag läsa, men då har jag åtminstone gett den en chans.

Annonser
Det här inlägget postades i Projekt kill hyllvärmare och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Nu tar jag upp fighten med hyllvärmarna

 1. Lina skriver:

  Jag tillhör gruppen som älskar Boktjuven, den är definitivt en av mina absoluta favoritböcker! Det ska bli spännande att höra vad du tycker om den, jag har förstått att det finns de som inte alls förstår grejen också (fast så är det väl å andra sidan alltid).

 2. víolen skriver:

  Ja Boktjuven var riktigt bra, jag gillade litteraturraderna!

 3. ochdagarnagar skriver:

  Vet du, jag gillade att läsa boktjuven. Den kändes inte som 600 sidor och visst är den övertydlig och en smula sentimental emellanåt men det köpte jag.

 4. Bokmoster skriver:

  Har läst Boktjuven och tyckte mycket om den. Så jag hoppas förstås att du kommer i gång med den 🙂

 5. TinaO skriver:

  Jag blir lite förvånad när jag läser din text – var Boktjuven verkligen på 600 sidor? Jag minns det inte så utan skulle snarare ha gissat på 300. Däremot var jag skeptisk innan läsningen eftersom pensionerade bibliotekariekollegor hyllat den högt ovan taket, och då brukar jag bara bli besviken. Men när en tolvårig kille kom och lämnade igen den och på min fråga om vad han tyckte om den svarade att ”den var helt okej, och lite läskig när de fick gömma sig för bomberna men rolig när hon blev puttat i leran” var jag ändå tvungen att prova. Och jo, jag gillade den. Massor!

 6. Christina skriver:

  Jag tyckte att boken var helt underbar!

 7. Ping: Såhär tycker jag om Boktjuven | ord och inga visor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s