Magisteruppsats, texter, recensioner, längtan

Snart är det höst!

Den meningen får nog många att gråta inombords. Själv blir jag alldeles lycklig vid tanken. I höst kommer jag nämligen få ägna mig mer åt det jag älskar mest än någonsin. Tidigare när jag har pluggat på heltid så har jag också jobbat på halvtid. I höst kommer jag istället ägna mig åt följande:

Äntligen skriva min magisteruppsats i litteraturvetenskap, om Sara Stridsbergs Darling River. Jag kommer att blogga om processen så klart. Och jag ser fram emot att ägna många timmar åt att helt grotta ner mig i detta. Kommer i och med det också att opponera på två magisteruppsatser – än vet jag inte vilka. Även om det tänkte jag berätta här.

Fortsätta att skriva i tidningar. Jag skriver numera regelbundet i ett antal tidningar, och mindre regelbundet lite här och där. Till exempel har jag i senaste numret av litteraturtidskriften Horisont skrivit en essä om den danska poeten Michael Strunge och tre bokrecensioner. Och snart (jag meddelar när) kommer man kunna höra mig i OBS i P1, ett underbart kulturprogram.

Redigera min roman och påbörja en sprillans ny roman. Det kommer jag inte att blogga om, men det lär ni få höra om så småningom också.

Läsa mängder och åter mängder av böcker. Jag kommer läsa massa nyutgivet (ska skicka recexlistor till olika förlag imorgon) eftersom jag recenserar såväl här som i tidningar men också många hyllvärmare och så kallade cut the crap-böcker (sådana man egentligen har längtat efter att läsa men aldrig ”unnar sig”). Jag känner på mig att jag denna höst kommer läsa mer än någonsin.

Förstår ni nu varför jag längtar till hösten? Nåväl. Åter till Boktjuven…

Annonser
Det här inlägget postades i CUT THE CRAP, Litteraturvetenskap, Projekt kill hyllvärmare. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Magisteruppsats, texter, recensioner, längtan

  1. ochdagarnagar skriver:

    Så mysigt att läsa om din planer. Önskar dig lycka till med alla dina projekt. Romanen ser jag fram emot!

  2. Sanna skriver:

    Det låter som en underbar höst!! Är spänd på att få höra mer om magisteruppsatsen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s