En berättelse om min helgläsning (eller bristen på densamma)

Den här helgen, hade jag tänkt mig, skulle bli en RIKTIG läshelg. Typ: hej läskoma, här kommer jag. Det blev inte riktigt så, och jag har inte fått mycket annat gjort heller utan mest tagit det lugnt. Men lite har jag läst. Igår läste jag klart Sista testamentet av James Frey som artade sig en aning men fortfarande inte övertygade mig, och så läste jag lite dikter i Leonard Cohens Book of longing som skulle ha blivit majs diktsamling men som blir junis istället (i min poesiutmaning).

Idag har jag ströläst i Friederike Mayröckers Jag är på anstalt, som jag inte lyckas förstå mig på. Räknar dock med att lästa ut den nu under kvällen. Jag har också varit på biblioteket men där enbart läst tidningar: 10-tal (ÄLSKAR 10-tal och ska garanterat införskaffa det senaste numret i dagarna), Arena, Ordfront, Galago.

Så jag satsar på midsommarhelgen istället och filar på sommarläsningen. Dessutom – inom några veckor kommer våra nya bokhyllor att vara på plats och vi kommer ha en hel bokhyllevägg nästan! Lovar att dokumentera med bilder innan och efter. Det ska bli skönt att slippa ha mer än halva fönstret täckt av bokhögar, och att lättare kunna få fram en bok man vill ha just NU (och inte efter en kvarts letande).

Jag hade också tänkt blogga en masse, men inte heller det har orken räckt till. Dock så kommer jag från och med imorgon ännu en gång att ta upp mitt projekt en-recension-om-dagen-tills-jag-har-kommit-ikapp. Och under veckan utlovas inlägg om hur det egentligen blir med hyllvärmarprojektet, om min sommarläsning, om Marguerite Duras, om August Strindberg m.m. Det kan bli bra.

Nu åter till den obegripliga boken. Det återstår att se om den blir mer begriplig, för hittills är jag faktiskt bara på sidan 35.

Hur har er läshelg sett ut?

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En berättelse om min helgläsning (eller bristen på densamma)

 1. Elinas bokliv skriver:

  Stendöd! sitter på DreamHack och nördar dataspel ända tills tisdag! 😀

 2. Sanna skriver:

  Jodå, jag har haft en Augusthelg jag! Snart kommer inte bara en utan två Strindbergrapporter! 🙂

 3. Helena Milton skriver:

  Jag har läst ut Flickan som vävde sidenmattor av Anita Amirrezvani och den hade mycket fina miljöbeskrivningar och överhuvudtaget var det en fin bok från en annan del av världen. Nu har jag börjat i Fly för livet av Helena von Zweigbergk som jag köpte av författaren själv på en författarkväll på Teater Lederman i Stockholm. Det verkar vara en kriminalroman precis i min smak. Bra läshelg med andra ord.

 4. Eli skriver:

  Jag fick inte något alls läst, var på bröllop istället 🙂 Och midsommarhelgen som jag faktiskt tänkte göra till en läskomahelg jag med eftrsom jag antog att det i vanlig svensk anda skulle störtregna blev det inte heller något av – solen behagade faktiskt skina med sin närvaro hela helgen. Några sidor läste jag i Fria män på en sten vid sjön i sommarstugeparadiset men annars blev det meckande med båtmotor, kubb och grillning för hela slanten. Jag satsar på läskoma nästa helg istället..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s