11 frågor, del 4 av 4

Jag blev som sagt utmanad av fyra olika bloggare i den här 11 frågor-utmaningen. Nu är det dags att svara på frågor från the curious case of the books-Clara. Mina frågor + utmanade bloggar dyker upp här senare i veckan.

1. Om du åter igen blev, 16/17, skulle på disco, skoldans vad man nu vill kalla det, och det var dags för tryckare, för detta är nämligen en sådan tillställning där det dansas tryckare, vilken låt vill du då göra det till?
Jag har extremt svårt för 1. discon/skoldans/ens vanliga klubbar 2. tryckare, så det här är en knepig fråga men kanske någon extremt sorglig Broder daniel-låt. Jag är glad att aldrig mer behöva vara tonåring (tänker ofta på hur fruktansvärt det var att vara tonåring!) och det är helt ok för mig om jag uppfattas som tråkig så jag lär nog aldrig mer tvinga mig att dansa på en klubb och samtidigt längta långt därifrån.
2. Vilket sådant där redigt, mastodontverk, har du hemma i hyllan, som du vet att du egentligen borde älska, men ändå aldrig tagit dig för eller tagit dig igenom?
MASSOR! Till exempel två Dostojevskij-mastodonter och mååånga, många andra.
3. Vilken bok/scen beskriver bäst kärlek så den blir riktigt trovärdig och man själv nästan faller dit och blir kär på kuppen?
Vilka svåra frågor Clara har komponerat ihop, helt klart svårast hittills (men fina och roliga också)! Men jag säger Kärlekens historia av Nicole Krauss.
4. Om du fick bygga en egen liten kärnfamilj, hur tilltuffsad och märklig som du vill, vilka litterära karaktärer/författare skulle du vilja att den bestod av då? Allt från så enkelt som att ha singelmamman eller sitt påhittade släkträd fyllt av farbröder och kusiner går bra.
Gud vad jag känner mig som en gammal trist person nu men jag GLÖMMER ju alltid litterära karaktärer. Men jag är så himla nöjd med min lilla familj jag har nu, den består av min pojkvän Jens och vår katt Arturo (för övrigt DÖPT efter en litterär figur, den i John Fantes Ristat i damm som jag dock inte läst). Ibland känns den som en riktig sagofamilj och den gör mig ofta leva-lycklig-i-alla-dagar-glad precis som i en livs levande saga. Och så får jag dagligen sällskap av litterära karaktärer av olika slag, nämligen när jag läser!
5. Har du någonsin haft eller har du en låtsasvän, osynlig alltså, Mållgan-style, och känner du ibland att du i större utsträckning vill ha en nu som vuxen?
Jag har aldrig haft någon låtsasvän, däremot var jag väldigt fäst vid min docka Anna-Britta när jag var liten och bar med henne överallt (även till dagis), så hon är nog det närmaste jag kommer. Hon bor numera i min garderob, så hon är inte långt borta.
6. Att författare vätskar strupen ibland är ju inte okänt, om du blev en storslagen författare, vilken skulle vara din go to drink som du dricker när det skrivande berget är svårt att se toppen på? (Lite dekadenta måste vi ju få vara, jag tror nog alla jag valt ut är vuxna nog att ha en favoritdrink.)
Rödvin och mojito.
7. Hur organiserar du ditt bloggande? Sätter du dig bara ner, klickar nytt inlägg, och skriver om det som kommer dig an, eller har du planerat i förväg och kanske till och med gjort upp ett schema för vad som skall hända? (Denna fråga pågrund av att innan jag fick denna utmaning ikväll inte hade någon som helst aning om vad jag skulle blogga om, trots att jag gärna ville).
Dels så har jag en idébok full av idéer på läsutmaningar, blogginlägg och annat. Den kan jag kolla i när jag inte vet vad jag ska skriva om. Och dels så har jag en del återkommande inlägg, som de med författare jag inte läst men nog skulle gilla. Och så har jag läsutmaningar som jag kan skriva olika inlägg kring. Ofta har jag dessutom många böcker jag inte har recenserat men läst. Men ibland blir det så att jag bara klickar på nytt och ser vad som dyker upp. Jag redigerar sällan mina texter så mycket, utan skriver rakt upp och ner. Det gäller också poesi och liknande, tro’t eller ej! Jag tidsinställer ofta inlägg om jag har inspiration, eftersom jag vet att dagen efter kanske inte innehåller blogglust överhuvudtaget.
8. Om du fick ett superhjälte/skurk-alterego, vad skulle du då heta och vilka skulle dina krafter vara?
Jag skulle ha förmågan att stoppa tiden i fina stunder. Jag vet inte vad jag skulle heta.
9. Vilken plats på jorden, denna verkliga, skulle du helst teleportera dig till just nu och varför?
Plats: Ut på landet. Varför? För att vi inte kom iväg dit den här helgen som vi hade tänkt, fast jag skulle behöva de där många timmarna av läsning i sträck. Dock glad ändå eftersom det inte dröjer länge innan vi ska åka dit och eftersom jag ändå lyckades få tillbaka läslusten på hemmaplan. Alternativ plats: New York. Varför? För att jag älskar New York!
10. På tal om teleportering, vilken fiktiv uppfinning hoppas du mest på att bli verklighet?
En uppfinning som är en medicin som tar bort ångest utan biverkningar/beroende hos alla dem som mår dåligt.
11. Och sist men inte minst, vad ser du allra mest fram emot just nu?
Att vara ledig i sommar och bara låta långa dagar passera utan några måsten eller krav.

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s