Ett slags litterärt drömscenario à la ord och inga visor

Jag tänker mig ofta ett drömscenario, när jag ligger och stirrar på mina bokhögar och -hyllor. Ett scenario där jag som av en magisk kraft får tid att läsa alla de där böckerna som jag så länge har velat läsa. Att jag någon gång kommer hinna läsa ikapp mig, alla de hundratals olästa kanske blir ett tiotal. Någon gång! tänker jag.

Jag tänker mig gärna att all den här läsningen äger rum på ungefär en sådan här plats (fast inomhus i ett hus, för jag gillar inte mycket att läsa utomhus. Allt ska liksom vara bekvämt när jag läser):


(bilderna tog jag ute på landet förra sommaren).

Jag tänker mig också gärna enorma bokhögar som jag liksom väljer och vrakar ur och som jag har släpat med mig till denna odefinierade plats. Eller att jag helt enkelt är kvar i Stockholm men förses med oändliga timmar lästid varje dag (och ork att utnyttja dem till läsning).

Tills den här magiska tidpunkten kommer så nöjer jag mig dock med att fila på vad jag ska läsa under de många sommarveckor jag får i år. Självklart kommer jag visa bild och berätta när jag väl har bestämt mig (men en grundtanke blir att lämna utrymme för spontanitet så att sommarläsningen inte känns som ett måste!).

Hur ser ert dröm-läs-scenario ut? Tänker ni också såhär när lässuget vacklar och tiden/orken inte räcker till?

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett slags litterärt drömscenario à la ord och inga visor

  1. Sofia i Bokmilaskogen skriver:

    Härliga bilder! Mitt drömscenario vad gäller läsningen är att inte ständigt ha ett gnagande dåligt samvete i bakhuvudet varje gång jag öppnar en bok, för att jag egentligen bör ägna mig åt kurslitteratur istället. Därför ska det bli skönt med sommar nu!

  2. Eli skriver:

    Tja, ditt drömscenario ser inte helt fel ut! Jag älskar också att läsa ute på landet (även om jag gärna läser utomhus på en filt i gräset) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s