Lästa böcker maj 2012

Precis som för Eli så blev maj en usel läsmånad för mig. Jag tappade helt enkelt lässuget och läste bara fem (!) böcker under månaden, att jämföra med 13 romaner i april. Men det har gått två dagar in i juni och jag har redan kommit igång med att läsa igen och känner att jag är tillbaka på den fronten, så den här månaden blir det nog betydligt mer läst. Men dessa böcker läste jag hursomhelst i maj:

Stål av Silvia Avallone
En fördämning mot Stilla havet av Marguerite Duras
Bara helt vanliga förbannade jävla människor av Daniel Lehto
Sverige forever in my heart av Niklas Orrenius
En kärleksförklaring av Ida Linde

(och så har jag läst en del i en diktsamling av Leonard Cohen men eftersom den inte blev utläst under månaden så hamnar den i junis läsrapport sedan)

Bäst i maj: Stål av Silvia Avallone var fantastisk. Likaså En fördämning mot Stilla havet. Jag hjärta Marguerite, så att säga.
Sämst i maj: Jag fastnade inte för Ida Linde-boken, vilket jag också bloggade om häromdagen.
Majs överraskning: Överraskning och överraskning, de böcker jag älskade förväntade jag mig också att jag skulle älska.
Majs besvikelse: Att det blev så lite läst. Detta inte för att det är någon slags tävling utan för att jag mår bra av att läsa mycket.
Förväntningar inför juni: Att jag ska ramla över en bok som liksom svämmar över alla kanter inom mig och blir en favoritbok, det vore härligt! Och att jag ska unna mig att läsa Min kamp 3 (och sedermedan 4) som jag aldrig tycks ta mig för.

Annonser
Det här inlägget postades i Läsmässig månadsrapport. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Lästa böcker maj 2012

 1. bokstävlarna skriver:

  Stål är fantastisk. Och jag ser fram emot att själv läsa Duras-boken, den ligger här hemma och väntar på mig.
  Hoppas att läslusten kommer tillbaka snart!

 2. Hermia skriver:

  Ja, maj har i antal titlar sett varit en tunn läsmånad även för mig. Men 1 3/4 av romanerna jag läst har varit tjocka, Liberty och så Agaat som jag ännu inte läst ut. En tredje bok hann jag med i maj, Paradisträdgården. Det var det hela..
  Stål har jag liggande på lagring.

 3. Eli skriver:

  Stål har jag inte läst, men den verkar så himla omtyckt att jag blir sugen på att läsa den. Maj verkar ha varit en dålig läsmånad, jag läste ju bara fem böcker jag med och Lingonhjärta läste också fem. Lite lustigt.. 🙂

 4. bokmal73 skriver:

  Jag läste också fem böcker under maj månad, och för mig är fem böcker bra, hinner tyvärr inte med mer. Roligt att man har så olika syn på vad som är att läsa mycet respektive lite. Är också sugen på att läsa Stål.

 5. víolen skriver:

  Jag tror på dig Ord och inga visor! Århundradets kärlekssaga står på min läsa lista!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s