Litteraturrelaterade saker jag har gjort på Världsbokdagen

Ja, som rubriken antyder så kommer här en liten lista. Igår var världsbokdagen och jag läste inte alls så mycket som jag hoppats. Däremot blev det några bokrelaterade saker under dagen:

Jag hämtade ut paket innehållande recensionsexemplar. Paketen innehöll En fördämning mot stilla havet av Marguerite Duras, Om man håller sig i solen av Johanna Ekström (som jag dock redan har läst i manusform pga recensionsdeadline för en tidning), Drömbokhandeln av Laurence Cossé, Känslan av ett slut av Julian Barnes och Det enda rätta av Mats Sederholm.

Jag fortsatte förbereda kommande hyllvärmaromgångar, har en superlång lista. För mig så innehåller ju projekt kill hyllvärmare omgångar med tre böcker i varje. Jag har över 60 omgångar planerade nu! Är inne och läser på omgång tre. I den återstår Boktjuven att läsa, som jag av någon anledning inte är supersugen på. Fast det faktum att Eli gillar den ger mig lite hopp.

Jag läste en del i Sanningen av Riikka Pulkkinen som jag gillar mycket hittills. Men jag hann som sagt inte läsa så mycket igår.

Vi prov-skrev-ut min pojkväns stencildiktsamling som släpps fredagen den 4 maj, då också jag och en person släpper varsin stencildiktsamling inom la poème kalashnikov. Då kommer också en tidskrift. För den som bor i Stockholm och gillar poesi/mingel/poesiuppläsning eller bara öl/vin i allmänhet, så blir det ett litet häng inte nu på fredag men nästa. Skriv i kommentarerna om ni är intresserade, så berättar jag mer.

Jag läste däremot mängder av andra bokbloggar som skrev Världsbokdagen-relaterade inlägg. Finast tycker jag nog att The curious case of the books fixade, med flera bokvideoklipp.

Vad gjorde ni för bokrelaterat på Världsbokdagen?

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Litteraturrelaterade saker jag har gjort på Världsbokdagen

 1. Jessica skriver:

  Det ”enda” bokrelaterade jag gjorde igår var att blogga en massa och nästan läsa hela Easter Parade av Yates. Det var min världsbokdag! Men jag tänkte på Boktjuven, att du inte är så sugen på att läsa den. Jag har den som läsutmaning under 2012 och bävar för den som du. Det konstiga är att de flesta som läst boken tycker att den är sååå bra. För mig blir det någon sorts antikänsla bara därför, det är trist 😦 men det är väl bara att gå igång misstänker jag

  • Jag tror det kan vara hypen som skrämmer, själv brukar jag dessutom inte gilla bestsellers men jag ska läsa ut Pulkkinen och sen Julian Barnes och en Marguerite Duras-bok, sen tänkte jag läsa biltjuven. Vi kan läsa samtidigt och sen diskutera ifall du vill!

   • Jessica skriver:

    Ja vi kan testa, troligen blir det efter skolavslutningen/närmre semestern som jag går lös på denna. Märkte du att du skrev biltjuven i slutet på kommentaren!

    • Ok, då läser jag nog Boktjuven lite innan dig, om någon vecka lär jag börja med den. 🙂 Nej jag märkte inte att jag skrev biltjuven. 😀

     • Jessica skriver:

      Bil eller bok det är ju nästan samma…! Jag skall se om jag kan komma igång tidigare, vore ju kul att läsa lite samtidigt i alla fall. Men jag skall med en del andra bloggare till Italien också under maj månad så vi får se vad tiden räcker till.

 2. crankoral skriver:

  Jag älskade Boktjuven, men säger det med viss reservation. Den är fruktansvärt bra, men jag förstår att den inte faller alla i smaken, men man måste nog ge den i alla fall hundra sidor så man ordentligt kommer in i upplägget med den.
  Och äch då vad du är go som tyckte om mina videoklipp, skakiga och härjiga som de var 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s