En gissningstitt i spåkulan inför höstens bokutgivning

 
Kommer med nya romaner i höst?

I väntan på höstkatalogen (det är inte bara jag som väntar, Bokbabbel gör det till exempel också har vi konstaterat på twitter), så tänkte jag försöka mig på några gissningar på vad som kan dyka upp i höstutgivningen. Sommarkatalogerna har inte direkt mycket att erbjuda som jag är sugen på att läsa (mest deckare som ges ut på sommaren), så då får man blicka längre framåt. Och när vi ändå har höstkatalogen på tråden – vet någon när den kommer?

En kvalificerad gissning är att en ny roman av Susanna Alakoski kommer dyka upp. Hon sa att en ny bok skulle komma ut under 2012 när jag intervjuade henne i höstas och eftersom den inte dykt upp i vår så lär den göra det i höst. Hon pratade även om en hybrid, lite kryptiskt, så kanske blir det till och med två Alakoski-titlar.

Jonas Hassen Khemiri sa i Babel häromveckan att en tunn bok av honom kommer ut i höst. Men han sa att man inte ska hoppas på för mycket, så jag kan tänka mig någon form av antologi eller kanske teatermanus i en samlingsvolym?

Monika Fagerholm håller på med en thriller, det avslöjade hon i en intervju jag gjorde med henne (värst vad många intervjuhänvisningar det blev här då) i Nya Upplagan (den finns att ladda ner som pdf och bläddra fram till intervjun). Thrillers är verkligen inte min grej, men en fagerholmsk twist kan förstås göra det betydligt mer lockande. Den dyker möjligen upp i höst.

Länge har det pratats om att Karolina Ramqvist håller på med en roman om 90-talet, svartklubbar och så vidare. Det här är väl mer en förhoppning än en gissning, men det vore kul om den gavs ut i höst.

Per Hagman var med i Babel han också, ganska nyligen. Han sa att han knappt skrev något, men den misstänksamma undrar varför han då skulle vara med i det tv-programmet just nu. Kanske en ny roman av honom i höst? Dock så har jag och Per glidit ifrån varandra lite, eller jag har glidit ifrån hans böcker snarare. Den senaste har jag inte ens läst.

En långkörare är Carina Rydberg, som har haft en roman på gång i flera år. Man vet aldrig om den äntligen blir färdig för utgivning.

Här tar mina gissningar slut. En och annan JCO får man räkna med, förstås, och så läste jag i förbifarten om en självbiografisk Paul Auster-roman, som man kan hålla tummarna för kommer i svensk översättning i höst. Jag tycker också att det är spännande att hålla koll på nya Novellixer. Hur ser er gissningstitt i spåkulan inför hösten ut? Om ni skriver i egna bloggar, så glöm inte att lämna en länk i kommentarsfältet!

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till En gissningstitt i spåkulan inför höstens bokutgivning

 1. minaboktankar skriver:

  Vad bra att det inte är så många böcker som jag är sugen på att läsa då kan jag dyka djupt ner i hyllvärmarhögen:)

 2. Olof Westerberg skriver:

  Försöker få tag på fakta om Kristian Lundbergs nya bok, i höst den med kanske!

 3. ochdagarnagar skriver:

  Jag hoppas på en rejäl dos med nordiska författare i samband med mässan.

 4. Jan Blomqvist skriver:

  Austers nya ”Winter Journal” finns – på spanska, katalanska och turkiska! På engelska tycks den komma i september (på åtminstone två förlag) – men när kommer den på svenska?!
  http://janivarberg.blogspot.se/2012/04/paul-austers-nya-winter-journal-finns.html
  Jan (i Varberg)

  • Men hm, så den har getts ut på turkiska, spanska m.m. innan den har getts ut på engelska? Det kanske var det jag läste om någonstans. Undrar varför man valt att göra så…

 5. Linnea skriver:

  Förmodligen önsketänkande.. Men det vore verkligen roligt om Khemiri kom ut med en ny roman! 🙂

 6. Bokbabbel skriver:

  Åh, Alakoski vore fint! Och ja, Hassen Khemiri kommer ju också med nåt. Hmm, what else? Känns iaf som om det brukar vara mera romaner under hösten, och deckare under vår och sommar. Läckberg brukar släppa bok i september, lagom till bokmässan, men jag tror hon slagit av på utgivningstakten så det blir knappast nåt i höst. Tja, jag vet faktiskt inte riktigt, hoppas på många glada överraskningar dock!

 7. Ping: Hej höstkataloger! | Bokbabbel

 8. Ping: Höstgodis! « Eli läser och skriver

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s