Nu behöver jag lite lästid innan hjärnan exploderar

Om jag inte har hunnit läsa min beskärda del så märker jag alltid att något inte riktigt står rätt till. Det handlar oftast bara om att jag är mer stressad än vanligt och har svårt att komma till ro. Just i januari så har jag två halvtidsjobb plus en del andra projekt och saker på gång, och då är orken inte på topp av förklarliga skäl. I början av månaden så läste jag jättemycket men den här veckan har det helt enkelt inte funnits tid. Och det märks. Ikväll, till exempel, efter att ha bokcirklat om Kathryn Stocketts Niceville (som jag har ungefär 50 sidor kvar i och därför inte tänker blogga om riktigt än) med min bokcirkel Beat Up Kid Book Club, så hade jag nog behövt en lässtund men kände på mig att ögonen skulle falla ihop om jag försökte.

Därför hoppas jag på många sköna lästimmar i helgen, för att ta igen mitt behov. Det här kanske låter helt sjukligt, men jag ser det mest som något positivt att mitt sätt att må bra inbegriper att läsa dagligen. När läsron väl kommer (förmodligen under lördagen) så tänkte jag läsa klart Stockett-boken och sedan sätta tänderna i Besatta som verkar vara en underlig och intressant bok. Vi får se. Jag tänker också ägna en hel del tid åt bloggande och recensionsskrivande i helgen, vilket för mig är harmoniska göromål.

Är ni också beroende av daglig läsning för att hålla inspirationen uppe och stressen nere?

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till Nu behöver jag lite lästid innan hjärnan exploderar

 1. Catrin Rising skriver:

  Svaret på din fråga är JA och TYVÄRR är det ibland andra saker som kommer emellan. Till exempel slösurfa bland bokbloggar, eller – mycket irriternade: spela spel i telefonen tills jag blir så trött att jag inte ORKAR läsa. Har därför lovat mig själv att läsa MER och telefonspela mindre. Det går hittills ganska bra!

 2. Bibliophilia skriver:

  Jag känner helt igen mig i det du skriver! Jag läste jättelite under november och december, arbetade non-stop istället, och det kändes som om dagarna bara försvann ifrån mig, på något sätt. Nu när jag i januari har kommit tillbaka till min normala läsrummet och läser varje dag så känner jag mig mycket gladare och mer avslappnad.

  • Ibland kan jag känna att jag nästan prioriterar läsningen framför sådant som borde göras – städa, plugga etc. Det är inte bra men nödvändigt vissa gånger. Härligt att du får mer lästid nu!

 3. Jag håller med om den nödvändiga lästiden för att känna välbefinnande. Besatta läser jag just nu intressant bok och rolig:)

 4. Ping: Fredagslänkar | Bibliophilia

 5. enligt O skriver:

  Känner också igen mig. Därav desperata försök att lista min läsning för att ha kontroll när jag väl hinner läsa. Problemet är dock att jag ‘är lite för trött för att koncentrera mig på en bok som kräver något av mig och andra böcker är knappast lika bra.

  • Nej, själv blir jag bara stressad av att läsa böcker som inte kräver koncentration, så att säga, och känner då att jag slösar bort min värdefulla tid. Därför är det så skönt med min regel att lägga ner en bok om den inte är bra efter 50 sidor (gäller ju dock inte recex så klart så ibland sitter man där lik förbannat och ”slösar med tid”).

 6. Leah Alexandra skriver:

  Jag behöver göra saker som är betydelsefulla (för mig). Alltså, läsa eller skriva. Min familj betyder givetvis mycket för mig, men jag behöver använda den analytiska delen av min hjärna. Jag behöver utmana tanken annars känns det som om jag kastar bort mina dagar.

 7. Stephanie skriver:

  Nej, men när jag väl får lite lästid är det hur mysigt som helst. Har börjat läsa på kvällarna innan jag går och lägger mig, för nu har jag börjat få svårt att somna på kvällarna. Och istället för att bara ligga och vrida sig så läser jag.

  Hoppas du haft en fin helg!

 8. Samma här! Har knappt blivit läsning alls på senare tid tyvärr. Problemet är också att jag har ENORM läslust men ingen bok hemma som jag verkligen längtar efter att läsa. Märker verkligen av hur mycket jag behöver läsningen så tog en bok på måfå igår och läste ut den till kvällen. Blir inte riktigt samma sak som att läsa en efterlängtad bok men botade den där olustkänslan tillfälligt i alla fall. 🙂

  • Vad synd att du inte har hunnit läsa, jag försöker sno åt mig någon timme om dagen minst iaf, men det är lätt när man inte kollar på tv på kvällarna. : ) Vad härligt att du gjorde så, vad var det för bok blir man förstås nyfiken på?

 9. Bokbabbel skriver:

  Ja! Och det gäller inte bara när jag är stressad, utan även under julen då jag bara gjorde sköna roliga saker som att äta, sova, öppna klappar och hänga med nära och kära. Mot annandag kände jag dock att ”Hjälp, här har jag haft lediga dagar och har knappt läst en raaaad!”

  • Det gäller för mig också, snarare BLIR jag stressad om jag inte får min beskärda och välbehövliga lästid. Kände också sådär under jul så sen runt nyår så läste jag som en tok, haha.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s