En sorglig tonårsberättelse

image

Det var ett bra tag sedan jag fick torka bort tårar som dolde min sikt på tunnelbanan när jag läste Ester Roxbergs Antiloper. Faktum är att jag dessutom fått för mig att jag redan hade skrivit här om boken men så var alltså inte fallet.

Den är skriven på ett enkelt men charmigt språk och handlar om en vänskap som är sådär extra stark som vänskap kan vara i tonåren. Och vad händer när just den livsviktiga vänskapen sätts på prov? Boken handlar också om att vara lite indie och tycka att inget är viktigare än musik, en känsla jag känner igen från mina egna tonår. Och depressionen, den som lägger sig som en blöt och knögglig filt över medvetandet och gnager sig in i alla glada tankar och känslor.

Jag känner medan jag läser att boken nog lämpar sig bäst att läsa för den som själv är tonåring, att jag med mina 26 år inte kan ta till mig den fullt ut på samma sätt, eftersom jag upplever tonfallet i boken som lite för ungdomligt. Men det är en fin och välskriven berättelse som jag hade älskat om jag skulle ha läst den när jag var 15.

Har ni läst Antiloper? Vad tycker ni? Omslaget är förresten så fint tycker jag. Döm om min förvåning när jag upptäckte att book cover girl-Anna har gjort det!

Annonser
Det här inlägget postades i Bokrecension och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till En sorglig tonårsberättelse

 1. Maria skriver:

  Iiik, den här har legat i läshögen och väntat alldeles för länge. Skäms på mig!

 2. Eli skriver:

  Jag tycker också det är en fantastiskt fin bok med ett mycket fint omslag. Jag kände också igen mig i boken, lite extra eftersom den utspelar sig i min barndomsstad Växjö. Många böcker utspelar sig ju i lite större städer så tyckte det var lite speciellt 🙂

  • Ahaa, då kan jag tänka mig att det blev en extra igenkänningsfaktor. De allra flesta böcker utspelas ju i stockholm känns det som. Sjukt nog (säger en som bor i Sthlm och ofta skriver texter som utspelas här…).

  • Bokbiten skriver:

   Eli, om du vill ha en bok med ännu mer Växjökänsla ska du omgående läsa Det är så logiskt… av Lisa Bjärbo. En härlig bok där huvudpersonerna går på Katedral, fikar på Skåres, shoppar i Linnégallerian och går på ett uteställe med rulltrappa som jag gissar måste vara gamla ZigZag/Dizel. Hemmanostalgi deluxe. 🙂

   Men oj vad jag gillade Antiloper också! Rec kommer snart hos mig med.

 3. Ping: Ord och inga visor om Antiloper « Ester Roxberg

 4. Jag tycker väldigt, väldigt mycket om den här boken och var alldeles lyckligt ledsen när jag läste den här boken, önskade också att jag kunnat ge den till mitt tonårsjag som hade behövt läsa den.

 5. Ping: Nödvändig läslista: Unga kvinnliga författare | ord och inga visor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s