I det strindbergska valet och kvalet

Det här är alla Strindberg-böcker som finns i mitt och min pojkväns hem. Av dem har jag läst Röda rummet och Inferno (har som sagt också läst Fröken Julie och Ett drömspel men har dem inte hemma). Jag filar som bäst på vilken som ska bli den första bok jag läser i min Strindberg 2012-läsutmaning, som många faktiskt har hakat på (fler är välkomna).

Dessa har jag alltså att välja mellan: Tjänstekvinnans son, Liten katekes för underklassen, Den romantiske klockaren på Rånö, Hemsöborna, Min eld är den största (brevsamling), En dåres försvarstal och så Olof Lagercrantz Strindberg-biografi som jag nog tänkte läsa utöver de fyra Strindberg-titlarna faktiskt.

Faktum är att jag är sugen på dem alla. Mest sugen är jag nog på tunnisen Liten katekes för underklassen som min pojkvän rekommenderat mig (boken är hans) och brevsamlingen som jag bläddrat en del i och som verkar väldigt strindbergsk på alla sätt och vis (vi pratar ändå om mannen som påminde sina vänner om att vara aktsamma med vad de skrev i brev till honom, eftersom det skulle publiceras efter hans död. Det roligaste är att han fick rätt. Det är sådant som får en att tänka att jantelagen är det värsta som kan gro i en människas hjärna).

Men jag känner ingen stress med att välja titlar, så jag funderar nog  ytterligare ett tag. Har ni funderat på vilka ni ska läsa?

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s