Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 8

Jag tror verkligen att jag skulle gilla Nawal El Saadawis böcker. När jag såg en intervju med henne i Babel någon gång (minns inte om det var i våras eller förra hösten) så blev jag sjukt imponerad och tyckte att hon verkade vara både smartare och coolare än de flesta. En egyptisk gammal dam med skinn på näsan och förmodligen en otrolig förmåga att berätta en god historia, tänker jag. Ännu har jag inte kommit mig för att läsa något av henne men jag har en roman som heter Imamens fall oläst hemma av henne, så förmodligen blir det den jag börjar med. Vad säger ni, borde jag utforska Nawal El Saadawi? Vad bör man börja läsa av henne?

Tidigare i den här inläggsserien har jag haft med Ulf Lundell, Janne Bergquist, Sonja Åkesson, Harry Martinson, Sara Lidman, Michael Strunge och Virginia Woolf.

Vilka författare har ni ännu inte läst fast ni nog skulle gilla dem?

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 8

  1. Lyran skriver:

    Du kommer att avguda Nawal! Hon är fantastisk! Så starkt, groteskt, poetiskt, vackert att man gråter skriver hon. Läs Den stulna romanen.

  2. olofsson skriver:

    Ja läs den stulna romanen! Jag blev också inspirerad av Nawal när hon var på Babel, vilken krutgumma, och hennes mörka ögon så djupa som om de kan se in i ens själ. Boken är grotesk på sitt sätt, sorglig och vacker på samma gång. Tror hon ska till Kulturhuset i vår om jag inte minns fel. Måste kolla upp det. 🙂

  3. Ping: Best of ord och inga visor 2011 | ord och inga visor

  4. Ping: Februariboklördag 6: Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 9 | ord och inga visor

  5. Ping: Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 10 | ord och inga visor

  6. Ping: Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 11 | ord och inga visor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s