Ett av många sätt att bli o-pepp inför en bok

Jag kollade upp vår nästa bokcirkelbok, Niceville, på adlibris. Den där som jag inte har varit sugen på eftersom jag fått lite feelgood- och mysigvibbar. För det första ser jag att boken är nästan 500 sidor och tänker gulp, ska jag läsa en amerikansk mysbok på 400 sidor trots att jag fortfarande har kvar kväljningarna efter superamerikanska Frihet i munnen? Men jag kommer faktiskt läsa den ändå, eftersom det alltid blir så intressanta diskussioner med min bokcirkel. Så jag tänkte: Okej, i värsta fall kan man ju skumma tråkiga stycken.

Sedan ser jag detta:

Och vi vet ju alla att jag inte tycker om En halv gul sol. Så vi får se vart detta barkar hän. Jag hoppas på en positiv överraskning. Har ni läst Niceville? Hur gör ni med bokcirkelböcker som ni egentligen inte vill läsa – läser ni ändå? Förresten så dyker en dubbellucka i min julkalender upp lite senare idag.

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Ett av många sätt att bli o-pepp inför en bok

 1. Fru E skriver:

  Niceville är verkligen ingen feel good-roman! Tror att du kommer att bli (positivt) överraskad! Både jag och min man gillade den jättemycket.

 2. Den glömda trädgården ”orkade” jag inte ens läsa ut.

 3. Hermia skriver:

  Jag tyckte ju väldigt mycket om En halv gul soll.. men Niceville kom jag inte igenom, tyvärr. Däremot tyckte jag filmen var stark o fin.. Jag är med i en bokcirkel där det helt ok att inte ha hunnit/orkat/velat läsa. Fast det känns ändå lite som fusk att hoppa över en bok. Min taktik har varit att i alla fall läsa lite grann, få en känsla för språk och stil och så initierat lyssna på de deltagarna… Fast nu står jag inför samma dilemma som du – opepp på Frihet (!) ska läsas till nästa träff – och som det var jag som peppade för. Hm.

  • Jaså du kom inte igenom den… Nu blir jag ännu mer osugen. Det är nog lugnt att inte ha läst ut en bok i min bokcirkel med förstås, så om jag inte står ut får jag väl helt enkelt lägga ner den halvvägs. Dock läser jag just nu något helt annat, ”Det stora huset” av Nicole Krauss. Och jag ska uppsatsplugga hela helgen och borde komma igång men boken är ju så bra så det är omöjligt att slita sig! Nåväl.
   Frihet, stackare! Men testa och läs den då, du kanske gillar den? Faktum är att det var jag som föreslog frihet till min bokcirkel med och jag var den enda som ogillade den skarpt. Haha!

 4. bokstävlarna skriver:

  Jag har turen nog att vara med i en bokcirkel som delar min boksmak så vi har hittills inte läst något jag har varit helt opepp på (även om allt inte varit superbra). Mycket skönt. Jag tror exempelvis att ”Niceville” aldrig skulle komma på fråga för vår bokcirkel, så jag slipper just det här dilemmat. 🙂

  • Min bokcirkel är så stor (sju personer) så det blir lite alla möjliga typer av böcker. Det gillar jag iofs, eftersom man läser sådant man kanske inte hade upptäckt annars men just i det här fallet är jag extremt osugen på att läsa.

 5. enligt O skriver:

  Älskade En halv gul sol och tyckte mycket om Niceville. Inte så lika ändå. Niceville är inte feel-good, snarare historisk realism med Sittenfeld-vibbar. Vågar inte garantera någonting, men så himla lika är de två böckerna inte.

 6. Kafka på jobbet skriver:

  Läs den och avslöja den!

 7. Lyran skriver:

  Jag tror inte att du kommer att tycka särskilt mycket om den. Den är inte dålig, men det är verkligen skriven på ett bestselleraktigt sätt. Lite svartvita karaktärer osv. Men kanske du kan tycka att den är OK om du läser den med sänkta förväntningar?

 8. I min bokhylla skriver:

  Det jag tycker är allra bäst med min bokcirkel är just att man läser böcker man aldrig skulle läst annars. På onsdag är det dags för just Niceville. Jag var sjukt osugen på den och skulle inte ha läst den självmant. Nu när jag är klar med den är jag väldigt glad att jag läste den!

 9. Malin skriver:

  Jag tycker inte heller den var särskilt bestseller-aktig. För mig var den mycket humoristisk och allvarlig. Både skrattade högt flera gånger och började gråta ibland, för den visar verkligen hur hemskt det kunde vara att vara mörkhyad i USA på den tiden. Helt sjukt. Du som gillar samhällskritiska böcker borde nästan gilla den, kan jag tycka 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s