Lästa böcker november 2011

De här böckerna läste jag under november månad (klicka på respektive titel för att se vad jag har bloggat om den. De som inte har någon länk har jag inte hunnit blogga om än, men kommer göra det inom en snar framtid):

Sunset Park av Paul Auster
Cold spring harbor av Richard Yates
Gå din väg men stanna av Johanna Nilsson
Elsas hemlighet av Sofi Fahrman
Frihet av Jonathan Franzen
Huset du älskade av Tatiana de Rosnay
Ett gott liv av Ann Heberlein
Fragment av Marilyn Monroe
THE CLASH-biografi
Boken om mig själv
av Kajsa Grytt
Människor som har haft fel av Kalle Lind

Av någon anledning glömde i förra månadens läsrapport att skriva in två böcker. Inte för att det spelar någon roll men det var lite skumt beteende. Jag tror verkligen att julledigheten är välbehövlig just i år. Nåväl.

Antal lästa: 11 böcker.
Bäst i november: Det blev några fina läsupplevelser under månaden. Mest gillade jag nog Ann Heberleins Ett gott liv och så mästarna Auster och Yates förstås. Och dessa tre böcker är verkligen värda att rekommendera.
Sämst i november: Valet är ganska enkelt, och det faller på Fahrmans meningslösa roman och så Franzens sönderhypade och enligt mig mediokra Frihet. Visserligen var jag inte så förtjust i Huset du älskade eller Människor som har haft fel heller.
Novembers överraskning:  Att jag skulle gilla ännu en Auster-roman förvånade mig inte direkt. Inte heller att jag skulle fastna för Heberleins nya bok. Men jag blev lite överraskad över hur pass mycket jag gillade Cold spring harbor.
Novembers besvikelse: Att jag inte fastnade lika starkt för Johanna Nilssons nya roman, annars brukar jag älska hennes böcker. Men den här gången blev kärlekskänslan något svalare.
Förväntningar inför december: Nu är det ju redan december, eftersom jag blev lite sen med den här lästa-böcker-grejen. Men jag hoppas hinna klart med min magisteruppsats. Det kommer att vara mitt absoluta fokus. Jag kan aldrig hålla mig borta från att läsa en hel dag men jag ska försöka minimera det litterära intaget och lägga den tiden på stenhårt plugg istället. Jag hade hoppats hinna läsa en del hyllvärmare under månaden, men i värsta fall får det helt enkelt vänta till januari. En tröst är ju att ämnet jag skriver uppsats i är litteraturvetenskap.

Annonser
Det här inlägget postades i Läsmässig månadsrapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s