Ett angenämt sjukdomssyndrom, en bra låt och två julkalendrar

På senaste tiden har jag figurerat lite här och var, förutom här i bloggen (ok, snacka om att försöka få detta att låta som något det inte är men skitsamma).

1. Dels så var jag med som exempel på Årets sjukdomsdiagnos i ViLäser, nämligen – tadaa! – Knausgårdsyndromet. Jag pratar lite om Knausgårds Min kamp-böcker förstås.

2. Författaren Daniel Åberg tar avsked av sin senaste roman Vi har redan sagt hej då, för att kunna börja på en ny. Det gör han genom en låtjulkalender i sin blogg, där en person får tipsa om en låt som symboliserar boken varje dag. Jag fick den äran att vara en av dem och valde Moneybrothers finfina Dom vet ingenting om oss och en bonuslåt (Tom Waits ännu finare Long way home). Här är inlägget.

3. Enligt O – en av mina favoritbloggare, för övrigt – är påhittig som vanligt och har allt möjligt intressant i sin julkalender. Bland annat en intervju med mig. Jag tipsar om julklappsböcker, berättar vad jag själv önskar mig och så vidare.

4. Jag blev jätteglad att få vara med i Fiktiviteters tipsjulkalender och extra mycket gillade jag att hon beskrev den här bloggen som att jag inte alltid läser det förväntade. I höst har det väl å andra sidan inte riktigt stämt eftersom jag läst så extremt mycket recensionsexemplar men i övrigt så är det en sådan blogg jag vill skriva.

Det här är ett bra tillfälle att meddela att jag ju inte ska plugga i vår med största sannolikhet. Jag har ett halvtidsjobb men den andra halvan av tiden blir ledig och den vill jag fylla med frilanscopywritergrejer, skribentuppdrag (recensioner, krönikor, artiklar, intervjuer), hålla i skrivarworkshops och sådant. Det är väl inte direkt så att tidningar kastar sig över den som vill bli skribent, utan snarare helt tvärtom i dagens läge. Men det är alltid värt att slänga ut en tråd, eller hur?

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ett angenämt sjukdomssyndrom, en bra låt och två julkalendrar

  1. Ping: Best of ord och inga visor 2011 | ord och inga visor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s