Fantastiska böcker-julkalender, LUCKA 4


Stina Aronson – Feberboken och min pojkväns supersnygga blåa skrivmaskin.

Stina Aronson är ett författarskap som jag verkligen vill ha mer av, efter att ha läst Feberboken: Stoffet till en roman. Den är en febrig berättelse i dubbel bemärkelse (kvinnan är fysiskt febrig och dessutom febrigt förälskad). En liten pärla som tar slut alldeles för fort. Språket är poetiskt och oemotståndligt:

Tror du nu att jag inte har ett enda kulört inslag i mitt väsen. Du skriver ju till mig som om jag vore helgrå, lite strimmig du vet – ”det är tråkigt med min passivitet”. Tråkigt, strimmigt. Hugo, Hugo. Jag har i alla fall varmt blod som skulle spruta högt om inte min hud vore…

Jag gillar normalt inte kärleksromaner i klassisk bemärkelse och ej heller abstrakta texter om ett jag och ett du. Men det här är inte en sådan bok, tro mig.

Annonser
Det här inlägget postades i Julkalender 2011 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fantastiska böcker-julkalender, LUCKA 4

  1. Ping: LJUVLIGA BOKOMSLAGSKALENDER, LUCKA 9 | ord och inga visor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s