Vi vill se unga ut för att slippa tänka på döden


Carolina Brown – Skönhetens mask.

Framsidan till den här boken gör att jag nog aldrig någonsin skulle komma på tanken att läsa den. Den känns väldigt ”historisk” och det tilltalar inte riktigt mig. Så det var tur att jag fick den som recensionsexemplar i våras, för det var riktigt intressant att läsa.

Alla påverkas av skönhetsideal. Alla. Om ideal genom tiderna skriver Brown. Och de har förändrats. Ibland har det varit fint att vara överviktig (ett tecken på att man har råd att sitta inne och har råd med mer mat än man behöver, och att man inte måste jobba på fältet hela dagarna och kämpa för sin brödföda). Nu när sötsakerna finns i var mans matbutik för en billig penning så är det fint att visa på avhållsamhet – att man har en stark karaktär som förmå stå emot allt det söta. Man ska alltså vara smal. Hon skriver också om olika moden och om synen på skönhet och mycket annat.


Bekväm klänning… Av någon anledning tror jag inte att den blir modern igen.

Vi sminkar oss och sprutar in botoxsprutor i våra pannor (nåväl, jag sprutar inte in antirynksprutor i pannan men jag sminkar mig) för att slippa tänka på att vi ska åldras och därmed så småningom dö. Vi vill stoppa tiden och gör ett fåfängt försök att lura spegeln och förhoppningsvis oss själva. Boken vimlar av bilder .Jag skrev om boken här. Läs gärna den texten.

Annonser
Det här inlägget postades i Bokrecension och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vi vill se unga ut för att slippa tänka på döden

  1. BokDjungeln skriver:

    Det skulle nog inte fungera så bra i dagens samhälle om modet innebar att ha på sig en tre meter bred klänning….Tänk er trängseln i matkön eller på tunnelbanan! Panik! 🙂

  2. Stephanie skriver:

    Haha, den här boken vill jag läsa. Den låter underhållande på sättet du beskriver det.

    /Stephanie

    • Underhållande är inte riktigt rätt ord, men den var intressant att läsa. Läs min recension som jag länkade till i inlägget, där får man en lite bättre bild av vad boken handlar om kanske. : )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s