Drömmen om Moa – eller en ocean av lästid

Åh, vet ni vad! Jag älskar att få recensionsexemplar och hålla koll på den nyutgivna litteraturen. Och jag älskar att läsa litteraturvetenskap och skriva magisteruppsats. Och jag gillar mitt jobb som kontrast till allt det andra. Och jag ser fram emot mitt projekt kill hyllvärmare, då jag ska läsa böcker som har väntat i hyllorna i evigheter men som inte blivit lästa (dit räknas inte sådana jag ”sparar på” eller ser fram mycket emot).

Men ändå, just nu drömmer jag om att ha oceaner av tid till att läsa Moa Martinson. Bara totalt hänge mig. Att fördjupa mig i Sara Lidman, Märta Tikkanen och Michail Bulgakov. Att sträckläsa Lars Norén och Janne Bergquist och Selma Lagerlöf. Birgitta Trotzig. Vladimir Majakovskij och dito Nabokov. Att läsa om Maria Gripe-böckerna och Astrid Lindgren. Men den tiden kommer också, förstås. Och jag ser alltid till att då och då låta sådana böcker slinka ner i min läsning, så att jag alltid har någon sådan underbar läsupplevelse färsk i minnet.

Vad skulle ni läsa om ni hade oceaner av lästid och inga ”måsten” (om ni svarar i egna bloggar – skriv gärna länken här i kommentarsfältet så jag inte missar inlägget)?

Annonser
Det här inlägget postades i Författare att älska, Klassiker och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Drömmen om Moa – eller en ocean av lästid

  1. Jag har börjat med Karamazov. Lär ju behövas en ganska stor del av den där oceanen. Tidigare i höstas hände det något märkligt. Jag var på biblioteket och visste plötsligt inte vad jag skulle låna. Det var som bortblåst. Jag började nästan misstänka någon mindre stroke eller tumör, eller så. Jag som alltid brukar ha så mycket jag vill läsa. Sedan dess har jag repat mig, och nu är vill-läsa-listan längre än jag pallar med igen. Tryggt. En fördel med att tagit sig förbi alla magisteruppsatser är att man vet när en får läsa. Som student har man aldrig riktigt fritid, det finns alltid något man nog egentligen borde göra, en annan bok som vore bättre om man läste. Resterande delen av mitt hav skulle jag ägnat åt Karin Juel och spännande barnböcker, som en lättsam avlastning, lugnare vatten, innan jag kan satsa på något nytt tungverk

    • Ja, Karamazov kan kräva en ocean men kanske inte ändå. Vad duktig du är som iaf lånar ett bibliotek. Jag har alltid för mycket lästid eftersom jag tenderar att prioritera det framför plugget som emellanåt blir sorgligt bortprioriterat och därför måste äga rum i brådrasket. Men jag tänker positivt och njuter av att läsa då istället för att ge mig själv pluggångest. Låter som ett härligt sätt att använda oceantiden på, förresten!

  2. Herr R skriver:

    Din rubrik påminde mig om en annan dröm om Moa. Jag bloggade om den för länge sedan, här:
    http://skriverier.blogspot.com/2007/08/jag-drmde-om-moa-martinson.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s