Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 6


Jag hittade ingen större bild än den här, tro det eller ej!

Jag har bläddrat lite här hemma i Autonomisk manual av Janne Bergquist, och genast känt att det här nog är något för mig. Samhällskritik i nummerordning, som känns lika aktuell som då den skrevs för många år sedan. Min pojkvän har också rekommenderat Brev från häktet av samma författare som jag tror skulle falla mig i smaken.

Jag vet inte varför det än så länge inte har blivit av att jag läst något från pärm till pärm, men det här inlägget kanske kan påminna mig om att det är dags snart. En samhällskritisk, smart författare som inte stod ut med det ”tjuvsamhälle” han ansåg sig leva i. Och som gjorde litteratur av det. Att Susanna Alakoski dessutom låter Autonomisk manual bli som en bibel för Anni i Håpas du trifs bra i fengelset (en av mina absoluta favoritböcker) gör mig ännu mer sugen på att läsa från pärm till pärm.

Tidigare i ‘författare jag inte läst men nog skulle gilla’ har jag haft med Sonja Åkesson, Harry Martinson, Sara Lidman, Michael Strunge och Virginia Woolf.

Vilka författare har du inte läst ännu, fast du nog skulle gilla dem?

Annonser
Det här inlägget postades i Författare jag inte läst men nog skulle gilla och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 6

 1. BokDjungeln skriver:

  Intressant ämne, ska klura på den…

 2. enligt O skriver:

  Annis bibel borde även jag läsa. Grymt bra bok av Alakoski.

 3. Linnea skriver:

  Jag har många sådana författare! Virginia Woolf är en.. Kerstin Ekman tror jag också att jag skulle gilla.

 4. Ping: Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 7 | ord och inga visor

 5. Ping: Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 8 | ord och inga visor

 6. Ping: Februariboklördag 6: Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 9 | ord och inga visor

 7. Ping: Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 10 | ord och inga visor

 8. Ping: Författare jag inte läst men nog skulle gilla, del 11 | ord och inga visor

 9. Ping: Slagkraftig kritik av tjyvsamhället (och den håller än) | ord och inga visor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s