Upprymd inför magisteruppsatsen om Darling River

Jag har nu pluggat hela förmiddagen. I det här fallet innebär plugga att sitta med blyertspenna i högsta hugg och närläsa Darling River, som jag ska skriva min magisteruppsats i littvet om. Bara genom att läsa på det här sättet, stryka under och notera allt jag kommer att tänka på, så känner jag att uppsatsarbetet har kommit igång på riktigt.

Det är otroligt inspirerande och intressant att läsa på det här sättet. Förutom att jag får läsa om en av de bästa böckerna jag någonsin läst, så märker jag massa nya saker för varje omläsning. Just i den här omläsningsomgången så befinner jag mig på sidan 75 för tillfället och ska pausa en liten stund innan hjärnan börjar koka av öknar, bilfärder och vackert beskrivna sorgligheter.

Målet är att bli klar med uppsatsen i början av december tänkte jag, och att den förhoppningsvis ska opponeras på i början av vårterminen precis (om inte innan). Det jag fokuserar på under mina närläsningar är vem som berättar/ser i de olika delarna av boken, på ljuset och mörkret och den betydelse de har, på romanens struktur etc. Det här känns helt rätt och jag ser faktiskt fram emot själva skrivarbetet, som ska påbörjas efter den här närläsningen har jag tänkt.

Annonser
Det här inlägget postades i Författare att älska, Litteraturvetenskap och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s