I december och januari ska jag kill hyllvärmare på löpande band

Hm, det här med mitt projekt KILL hyllvärmare har ju inte direkt varit snabbstartat. Jag har varit fullt upptagen med att läsa recensionsexemplar på sistone och inte läst en enda av de tre hyllvärmarböckerna i första omgången (Vi de drunknade, Ett välsignat barn och Trollkarlen från Lublin). Tanken är att ha många sådana omgångar med tre hyllvärmare, så att jag successivt betar av. Jag har mängder av dem och har rensat bort en hel del som jag inte ens har läst, men inte är ett dugg sugen på att läsa heller. Varför ha kvar böcker i hemmet som man inte ens vill läsa? Det känns onödigt.


Min första omgång hyllvärmare: Carsten Jensen, Linn Ullman och Isaac Bashevis Singer.

För att detta någonsin ska bli av så tänkte jag ägna hela december och januari åt att bara läsa hyllvärmare. Vid det laget borde jag ha hunnit läsa ut de recensionsböcker som nu ligger på vänt och så har jag skrivit åtminstone en av höstens hemtentor + förhoppningsvis kommit en bra bit på vägen med min magisteruppsats. Och då borde jag hinna klämma några omgångar hyllvärmare. Jag ser faktiskt fram emot det, att ägna uppmärksamhet åt dessa halvdammiga böcker som har fått vänta alldeles för länge i hyllorna.

Möjligen läser jag någon av de första hyllvärmarna innan december (tänkte börja med Ett välsignat barn, som jag faktiskt tror kan vara riktigt bra) och i bästa fall alla tre. Men om inte annat så blir det två månader ägnade bara till detta. Läs gärna min definition av hyllvärmare. Jag räknar inte med sådana böcker som jag är supersugen på att läsa, men bara sparar på.

Är det någon mer som vill vara med på projekt kill hyllvärmare? Jag tror att vi alla har gott om dem i hyllorna.

Annonser
Det här inlägget postades i Projekt kill hyllvärmare och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till I december och januari ska jag kill hyllvärmare på löpande band

  1. bokstävlarna skriver:

    Jag har faktiskt inte så överdrivet många hyllvärmare (har jag insett). Mitt största dåliga samvete är nog de gamla fina böcker jag har ärvt som jag inte har läst alls. Men när det gäller ärvda böcker så räknas de kanske inte som hyllvärmare på samma sätt, riktigt?

    • Vad skönt att inte ha så många hyllvärmare. Jag har ju köpt böcker i ett tempo som kanske varit tio gånger snabbare än jag läst. Har kunnat klicka hem tio böcker från adlibris eller bokbörsen, eller köpa tjugo böcker på ett antikvariat utan att blinka. Därav alla hyllvärmare. Jag har flera hundra olästa böcker, vilket ju är hemskt egentligen. Nej, ärvda böcker tycker jag inte räknas på samma sätt. Speciellt inte om du liksom sparar på dem, för ett särskilt tillfälle. Sådana böcker har jag också mängder av, men de är ju inga hyllvärmare.

  2. Ping: Dagens bokfundering… « enligt O

  3. Ping: Gamla och nya målsättningar « enligt O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s