Axelsson, Knausgård och Moodysson på samma dag!

Det är inte konstigt att jag känner mig så slut att mina planer för kvällen är att lägga mig om en liten stund. Men det har varit en alldeles underbar dag.

Först var jag på seminarium där Majgull Axelsson och Ebba W-B pratade om moderskap i litteraturen, och då främst Majgulls böcker (men inte en Ebba W-B timme utan att Moa nämns några gånger förstås!). Det var intressant och jag är glad att jag smet in trots att jag var fem minuter sen. Det var värt det. Vinglig av intryck skyndade jag ut därifrån och satte mig och pratade i telefon i en timme med min pojkvän, utanför på en bänk. Hade man varit starstruck så hade Bokmässan varit ett paradis, själv tycker jag inte att man är märkvärdig för att man är känd. Däremot blir jag lite starstruck – hur fjantigt det än är – om jag ser en författare som skrivit fantastisk litteratur. Jag förstår absolut inte grejen med att vilja ha böcker signerade och så, men respekterar förstås att andra gillar det.

Efter att ha pratat av mig så skyndade jag till Lukas Moodysson-seminariet om döden. Jag var lika vimmelkantigt inspirerad när jag gick ut därifrån, som när jag intervjuat Suzanne Osten. Moodysson är en fantastisk författare och det var glädjande att han kommer med ny bok i vår (OMFG, snarare). Sedan blev det nästan en språngmarsch till seminariet med Aris Fioretos och allas vår Karl Ove Knausgård. Andäktigt lyssnade jag till varje ord. Andäktigt I tell you.

Sedan blev det mingel i bokbloggsrummet och fin present och prat med massa människor som jag nästan tycker att jag känner efter att ha läst deras bloggar i åratal. Därefter åkte jag hem till mina vänner i Majorna och orkar inte göra många fler knop. Men i början av nästa vecka ska jag blogga mer detaljerat om allt jag varit med om. Det får bli så. Måste smälta intrycken. Förresten så har jag hört ryktas om att Bokmässan ska fortsätta med bloggambassadörer nästa år, fast nya förstås. Den som känner sig manad kan ju höra av sig till de ansvariga på Bokmässan. Fast man bör nog vänta en vecka. Nästa års tema är nordisk litteratur, ett BETYDLIGT intressantare och roligare tema tycker jag (som inte är nämnvärt intresserad av tysk litt).

Annonser
Det här inlägget postades i Bokmässan2011. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Axelsson, Knausgård och Moodysson på samma dag!

  1. Evas Perspektiv skriver:

    Tack för din rapportering från bokmässan, Jessica! Läser gärna mer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s