Bokcirkelförsummande

Förut var jag väldigt bra på det där med bokcirklande. Det innebär i praktiken att jag kom varje gång det var bokcirkeldags, om jag inte var sjuk och låg nerbäddad i soffan. Numera har jag blivit en riktig slarver och inte varit på bokcirkel på evigheter. Ibland blir jag rädd att min fina bokcirkel kommer kasta ut mig. Jag menar, en person som nästan aldrig dyker upp längre är inte direkt en deltagare. Och ofta vill jag gå. Ofta ser jag verkligen fram emot att gå. Det är underbart att diskutera en bok, få reda på varför någon gillat det man själv ogillat eller tvärtom. Men det hinns liksom inte med.

Jag har under 2011 börjat recensera böcker för Nya Upplagan och Tidningen Kulturen, vilket är hur kul som helst. Och i litteraturvetenskapen är jag uppe på magisternivå nu (får en fil. mag efter den här terminen), vilket ställer högre krav på de hemtentor man skriver och det ger också mer att hinna läsa mellan seminarierna. Dessutom jobbar jag halvtid på mitt vanliga jobb. Så när det är dags för bokcirkelmöte så tänker jag oftast att det ska bli jättekul – med ambitionen att gå – och hinner sedan inte. Så enkelt är det.

I helgen ska min bokcirkel åka ut på landet en hel helg och bara läsa, prata böcker och käka god mat. Hör ni hur härligt det låter? Jag har varit peppad som fan, tänkt: äntligen får jag prata ikapp mig med Carina, Helena och de andra. Nu har jag insett att det är omöjligt att hinna med. I helgen kommer jag behöva snabbläsa ett antal böcker som ska recenseras och påbörja arbetet med min magisteruppsats. Det är ett måste.

Men genom att blogga om det här, så bestämmer jag mig för att det får vara nog med det här. Nästa gång bokcirkeln ses så ska jag vara där, och dessutom skriva om varje möte i bloggen. Vi kallar oss Beat up kid book club. Bara en sådan sak, eller hur? Nu vet ni vilka inlägg ni kan hålla utkik efter om drygt en månad (som det lär bli till nästa tillfälle).

Annonser
Det här inlägget postades i Kuriosa. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s